22.6 C
Lloret de Mar

ERC deixa CiU en minoria al Consell pel cas Manga

ERC ha trencat el pacte amb CiU al Consell Comarcal pel cas Manga. Els republicans reclamaven que es fes fora el gerent de l’ens, Joan Burjachs, per la seva implicació en el cas que investiga una presumpta trama de corrupció. CiU, però, no ho ha fet i ERC ha deixat els convergents al govern en […]

Salvador Balliu (CiU) i Jordi Orobitg (ERC)
Salvador Balliu (CiU) i Jordi Orobitg (ERC)

Darreres Notícies

ERC ha trencat el pacte amb CiU al Consell Comarcal pel cas Manga. Els republicans reclamaven que es fes fora el gerent de l’ens, Joan Burjachs, per la seva implicació en el cas que investiga una presumpta trama de corrupció. CiU, però, no ho ha fet i ERC ha deixat els convergents al govern en minoria.

En un comunicat, els republicans, liderats al consell comarcal pel lloretenc Jordi Orobitg, que fins ara era el vicepresident de l’ens, exposen que després de la junta de portaveus del 26 de juny, el president, Salvador Balliu (CiU), va comprometre’s a prendre mesures respecte als implicats. Però en la realitat aquestes mesures no s’han fet efectives i, a més, en el comunicat asseguren que el grup de CiU té la voluntat de mantenir el gerent en el càrrec. Joan Burjachs, tot i que no està imputat, va ser citat a declarar quan va esclatar el cas Manga.

Els republicans entenen que és complicat prendre decisions que afecten funcionaris, encara que estiguin imputats, però remarquen que no és el cas del gerent, que és un càrrec de confiança.

La renúncia dels consellers d’ERC es formalitzarà aquest divendres.

spot_img

El + Vist