15.1 C
Lloret de Mar

Especial precaució a la revetlla de Sant Joan per les elevades temperatures

Com cada any, Protecció Civil fa una sèrie de recomanacions a l'hora de llançar petards o encendre fogueres. La forta calor i la manca de pluja fan que el risc d'incendi sigui elevat.

Una foguera
Una foguera

Darreres Notícies

Aquest divendres arriba una de les nits més esperades de l’any, i la més curta de totes. Molts catalans celebrarem la revetlla de Sant Joan, protagonitzada pels petards i les fogueres, a banda del cava, la coca i la festa a l’aire lliure.

Com cada any, Protecció Civil fa un seguit de recomanacions per evitar accidents, especialment amb els nens que manipulen els petards. El cap del servei a Lloret, Felip Carbonell, recorda als adults que els menors han de fer ús només dels petards recomanats per a la seva edat.

A més, es demana que no s’encenguin petards a dins de casa, que no es guardin a la butxaca, que no es posin dins de totxanes ni ampolles i que no es llancin a prop del bosc. Cal tenir especial precaució, sobretot, amb els coets.

Pel que fa als habitatges, Protecció Civil aconsella recollir els tendals i la roba estesa, així com tancar portes i finestres per evitar que hi entri algun petard o guspira encesa.

A més, aquest any s’ha de tenir molta precaució perquè les elevades temperatures i la manca de pluges d’aquests dies fan que el risc d’incendi sigui molt elevat.

Tots aquests consells s’han de tenir en compte durant la revetlla de Sant Joan. Si hi ha algun incident, cal posar-se en contacte amb el telèfon d’emergències 112.

I en cas que algú vulgui encendre una foguera, ha de contactar prèviament amb l’Ajuntament o amb el departament de Protecció Civil perquè els professionals analitzin la zona on es vol fer i decideixin si atorguen el permís pertinent.

spot_img

El + Vist