7.2 C
Lloret de Mar

Fenals és pionera perquè les persones amb discapacitat visual puguin banyar-se de manera autònoma

La implementació d'aquest sistema és una de les accions finançades amb una subvenció de 400.000 euros que la Generalitat va concedir a Lloret de Mar el 2016 per a actuacions de millora de la destinació.

El cartell del servei, a Fenals
El cartell del servei, a Fenals

Darreres Notícies

La platja de Fenals és la primera de Catalunya en estrenar un sistema que permet el bany amb autonomia a persones cegues o amb diferents graus de discapacitat visual.

servicios profesionales jimenez

L’audioguia s’inicia a peu de platja, amb el dispositiu que tenen els invidents per activar els semàfors dels passos de vianants. Des d’allà, assisteix l’usuari perquè pugui gaudir del bany amb seguretat i sense la necessitat d’estar acompanyat per una altra persona. El banyista compta, però, amb la presència dels socorristes i amb unes boies al mar que emeten senyals acústics, les quals indiquen a l’usuari a la distància que es troba de la sorra.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg, creu que és un servei molt útil per als banyistes amb discapacitat visual.

Fins ara els esforços s’han concentrat en posar en marxa el servei i el proper pas és la difusió. La idea és atraure visitants de proximitat però també d’àmbit internacional i és que l’accessibilitat és un factor que cada vegada es valora més.

La implementació d’aquest sistema és una de les accions finançades amb una subvenció de 400.000 euros que la Generalitat va concedir a Lloret de Mar el 2016 per a actuacions de millora de la destinació; uns diners que provenen de la recaptació de la taxa turística. El sistema d’audioplatja es va estrenar la setmana passada a la platja de Fenals.

spot_img

El + Vist