28.4 C
Lloret de Mar
Cartell de perill d'incendi

Fins al 15 de setembre, prohibit fer foc al bosc per reduir el risc d’incendi

Lloret és un dels municipis considerat d'alt risc d'incendi, amb una quarantena d'urbanitzacions i 27 quilòmetres quadrats de massa forestal.

Cartell de perill d'incendi

Darreres Notícies

Fa pocs dies ha començat el període d’alt risc d’incendis forestals. Un període que s’allarga 3 mesos, del 15 de juny al 15 de setembre, en què està del tot prohibit fer foc al bosc.

El coordinador comarcal de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de la Selva marítima, Enric Martínez, ha explicat que en el seu cas han hagut d’enraderir l’entrada en funcionament de la campanya d’estiu per les abundants pluges que hi ha hagut aquesta primavera.

Enric Martínez ha explicat que hi ha diferents cossos implicats en l’extinció d’incendis i cadascun té el seu rol molt marcat.

Per tant, fins al 15 de setembre, la restricció és màxima en els terrenys forestals, amb l’objectiu de minimitzar el risc d’incendis. En els mesos previs al 15 de juny, s’han donat autoritzacions en casos molt concrets però ara ja no serà així fins al 15 de setembre.

Cal afegir que gairebé la meitat dels municipis gironins, més d’un centenar, són considerats d’alt risc d’incendi. A la comarca de la Selva, en són 19 i un és Lloret, amb una quarantena d’urbanitzacions i 27 quilòmetres quadrats de massa forestal.

spot_img

El + Vist