11.4 C
Lloret de Mar
Esclat dels focs d'artifici de la pirotècnia Hermanos Ferrández, guanyadora del 46è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava

Els focs artificials de Blanes afegeixen un segon premi de 2.000 euros i seran biodegradables

L'empresa que guanyi el concurs internacional dispara també a Lloret i Girona.

Esclat dels focs d'artifici de la pirotècnia Hermanos Ferrández, guanyadora del 46è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava

Darreres Notícies

Blanes ja comença a preparar el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Aquest any, que arriba a la 47a edició, hi haurà dues novetats: els focs aquàtics seran biodegradables i hi haurà un premi per al segon millor espectacle.

Així seran els focs aquàtics que es llençaran durant el concurs d’aquest 2017, els quals seran biodegradables. Aquesta decisió s’ha pres a favor de les espècies marines que envolten Sa Palomera i el medi ambient. Els castells de focs que han d’oferir les empreses participants han de ser aeris i aquàtics, i han de potenciar l’escenari natural de l’entorn de la roca de Sa Palomera.

Un altra novetat destacada de l’edició 2017 és que es crea un segon premi per tal de reconèixer més pirotècniques. Fins ara, hi havia un primer premi, dotat amb 6.000 euros, però aquest any el segon millor espectacle guanyarà 2.000 euros.

Cadascuna de les cinc empreses seleccionades rebrà 19.000 euros per preparar el seu espectacle. Tots cinc optaran a guanyar el primer i segon premi, tot i que hi haurà altres incentius.

La pirotècnica guardonada amb el primer premi podrà automàticamenttornar a Blanes l’any següent i també podrà actuar a Girona i Lloret de Mar, coincidint amb les festes majors. L’empresa rebrà 15.125 euros a Girona i 15.000 euros a Lloret, tal com s’estableix als convenis signats entre les diferents corporacions.

Recordem que els focs de Blanes reben molt de públic, inclòs el lloretenc. Tal i com es va fer l’any passat, la cita s’amplia i durarà cinc dies, del 22 al 26 de juliol. La pirotècnia Hermanos Ferrández, de Múrcia, va ser la guanyadora dels focs de Blanes del 2016 i fruit del conveni signat l’any passat, serà la que oferirà el castell de focs de focs artificials que tancarà la festa major de Santa Cristina del 2017.

spot_img

El + Vist