15.1 C
Lloret de Mar

G.Fernández (ERC): “A Catalunya, deixes de ser immigrant quan tu vulguis”

La candidata número 4 pel Congrés, Ana Surra, diu que impulsarà l’elaboració d’una nova llei d’estrangeria des de Madrid.

Gabriel Fernández i Ana Surra, rodejats per Clos i Orobitg
Gabriel Fernández i Ana Surra, rodejats per Clos i Orobitg

Darreres Notícies

“A Catalunya, deixes de ser immigrant quan tu vulguis”. Aquesta declaració d’intencions l’ha expressat, aquest dijous, Gabriel Fernàndez, regidor d’Esquerra Republicana (ERC) a l’Ajuntament de Sabadell. En un acte organitzat per la secció local del partit, s’han abordat els exemples de dues persones que han arrelat al seu nou país d’acollida i, de retruc, han decidit donar suport al projecte independentista.

Fernàndez, d’origen uruguaià, va arribar a Catalunya l’any 2003. Des de llavors, ha après el català per “integrar-se en un territori d’oportunitats” i ha format una família. Assegura que el paper dels anomenats “nous catalans” serà clau en la constitució de la futura república.

Qui també ha pres la paraula en el col·loqui ha estat la candidata número 4 pel Congrés, Ana Surra. L’uruguaiana ha explicat que impulsarà, des de Madrid, l’elaboració d’una nova llei d’estrangeria que, fins ara, ha maltractat i menystingut -diu- les persones que busquen una nova oportunitat. Afegeix que la creació d’un nou país és el millor argument per capgirar aquesta situació.

La xerrada sobre el paper dels nouvinguts en una hipotètica futura república catalana ha aplegat aquest dijous al vespre una trentena de persones a Lloret de Mar.

spot_img

El + Vist