16.5 C
Lloret de Mar

El ‘sí’ guanya a Lloret, amb el 90% dels vots i 6.184 paperetes comptabilitzades

La jornada del referèndum s'ha viscut amb normalitat, amb cues que s'han allargat fins a última hora i alguns problemes informàtics a l'hora de votar.

Darreres Notícies

Dia històric, ahir a Lloret. La jornada del referèndum s’ha viscut amb normalitat, amb cues que s’han allargat fins a última hora i alguns problemes informàtics a l’hora de votar.

Així ha estat l’1 d’octubre, a Lloret de Mar, que ha comptat amb 6.184 paperetes a les urnes, amb un 90% de vots pel Sí (5.553 vots afirmatius). La resta, 490, han estat negatius. Hi ha hagut, a més, 22 vots nuls i 119 en blanc. Segons el cens electoral, tot i que és una xifra relativa en haver un cens universal, la participació ha estat de prop del 32%.

Les seus de votació al municipi han estat les habituals: les escoles Pere Torrent, Esteve Carles i Pompeu Fabra, així com la Casa de la Cultura. La previsió era obrir les portes a les 9 en punt del matí. Uns problemes informàtics, però, han provocat llargues cues en tots els equipaments i, de retruc, importants retards en l’inici de les votacions. Tot i aquestes adversitats, els ciutadans no han fallat a la cita i han volgut exercir el seu dret a vot.

Les emocions han estat a flor de pell. Molts lloretencs han sortit amb llàgrimes al ulls després de dipositar la papereta a l’urna.

spot_img

El + Vist