11.4 C
Lloret de Mar
La palmera després de caure, abans de ser tallada

ICV – EUiA acusa l’alcalde de no conèixer les ordenances municipals

La palmera després de caure, abans de ser tallada

Darreres Notícies

ICV – EUiA critica que l’alcalde no conegui les ordenances municipals. Els ecosocialistes asseguren que Romà Codina ha demostrat el desconeixement de la normativa de Lloret en unes declaracions aquí a la ràdio.

Va ser el 20 d’agost, en una entrevista per la caiguda d’una palmera, que sostenia una pancarta que va fer vela pel fort vent de garbí i va acabar trencant-se. L’entitat que havia penjat la pancarta no havia demanat permís, segons el govern municipal perquè desconeixia que fos necessari. Després que caigués aquesta palmera, l’alcalde va anunciar que a partir d’ara no es podran penjar pancartes en cap palmera del passeig i que potser també es prohibirà en altres arbres.

Davant d’aquestes declaracions, el portaveu d’ICV – EUiA, Javier Rodríguez Pacios, ha recordat que les ordenances municipals de via pública ja prohibeixen, des de fa dos anys, penjar pancartes en qualsevol arbre de Lloret.

El regidor de Via Pública, Jordi Orobitg, creu que ICV – EUiA fa una valoració molt injusta que no té res a veure amb la realitat del dia a dia perquè, segons el regidor, les ordenances s’apliquen de manera continuada i una mostra d’això és que s’ha netejat la imatge que oferia la publicitat als carrers de la vila.

Pel que fa a la palamera que va caure, Orobitg considera que és un fet puntual.

Referent a les pancartes, ICV – EUiA també critica que, malgrat que tampoc no se’n poden penjar al pont que hi ha a la carretera Vila de Blanes, les empreses i les entitats afins a l’equip de govern ho fan sense conseqüències, mentre que a la resta d’associacions o empreses els les retiren de seguida.

Pacios ha posat com a exemple la pancarta de l’Obreria de Santa Cristina que durant tres setmanes ha anunciat els concerts que l’entitat du a terme durant el mes d’agost.

La resposta del regidor de Via Pública és que aquest tram del municipi és competència del departament de Carreteres de la Generalitat i, per tant, l’Ajuntament no pot ni donar permís per penjar-hi pancartes ni obligar a despenjar les que hi hagi.

Orobitg ha negat que tinguin criteris diferents a l’hora d’entregar permisos en funció de qui els sol•licita i ha atribuït les crítiques d’ICV – EUiA al fet que la formació ja comenci a pensar en les eleccions municipal, que se celebraran d’aquí a nou mesos.

spot_img

El + Vist