8 C
Lloret de Mar

ICV-EUiA elabora un esborrany del ROM veient la ‘passivitat’ del govern local

La coalició critica la inactivitat de CiU i ERC, malgrat que l'elaboració del Reglament d'Organització Municipal es va aprovar per ple al setembre passat.

Pàgina web de la coalició
Pàgina web de la coalició

Darreres Notícies

ICV – EUiA ha fet un esborrany de Reglament d’Ordenació Municipal (ROM) per a Lloret. La coalició critica la passivitat de l’equip de govern (CiU i ERC) en no haver iniciat el procés d’elaboració d’aquest reglament malgrat que es va aprovar una moció en aquest sentit el mes de setembre passat.

servicios profesionales jimenez

Veient que mig any després, el govern municipal no ha fet cap actuació per impulsar-lo, el grup de l’oposició ha consultat els ROM de diferents municipis de l’Estat i finalment s’ha basat en el de Blanes i el de Saragossa per elaborar una proposta per a Lloret.

El portaveu ecosocialista, Xavier Rodríguez Pacios, ha explicat que l’esborrany parla, per exemple, del temps d’intervenció dels regidors no adscrits, que creu que hauria de ser la meitat que el dels portaveus dels grups municipals; o que les mocions presentades per entitats s’hagin d’incloure a l’ordre del dia.

Tot i així, Pacios matisa que la intenció és que tant la resta de grups polítics com les diferents associacions locals i veïns a títol personal consultin el document en les properes setmanes per fer les aportacions que creguin convenients. De fet, hi ha alguns aspectes que ICV – EUiA ha deixat oberts al debat, com ara el funcionament de la figura del regidor de barri. També és un aspecte important que cal consensuar entre tots l’obligació de transparència a l’Ajuntament. La coalició també posa sobre la taula la necessitat de fer un debat anual sobre la situació del municipi.

Pacios ha explicat que la major part del ROM fa referència als preceptes legals de com funciona l’ajuntament, mentre que hi ha una petita part, molt important per a ICV – EUiA, que tracta sobre participació ciutadana.

La voluntat d’ICV – EUiA és que finalment el ROM s’acabi aprovant amb el màxim consens possible.

spot_img

El + Vist