9.9 C
Lloret de Mar

ICV – EUiA i ELLSSP critiquen que els acompanyants hagin de pagar per a les butaques del comarcal

Les dues formacions demanen la dimissió del director i la gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva o, si no dimiteixen, el seu cessament.

Els regidors d'ELLSSP i ICV - EUiA
Els regidors d'ELLSSP i ICV - EUiA

Darreres Notícies

ICV – EUiA i En Lloret Sí Se Puede denuncien que l’hospital de Blanes ha adjudicat a una empresa privada el lloguer de les cadires que hi ha al costat dels llits dels malalts i que els acompanyants han de pagar si volen reclinar-les per passar la nit.

servicios profesionales jimenez

Els dos partits es queixen perquè la Corporació de Salut -que gestiona l’equipament- paga “amb diners públics” el lloguer d’aquestes cadires que són abatibles. Paulino Gracia, d’ELLSSP, ho considera “vergonyós”.

El regidor ecosocialista, Xavier Rodríguez Pacios, critica que la Corporació faci despeses tan elevades quan manté les urgències nocturnes tancades a Lloret fora de la temporada alta. Per tot plegat, les dues formacions demanen la dimissió d’Albert Fernández i Núria Constans, president i gerent de la Corporació, respectivament. I afegeixen que, si no ho fan, siguin cessats per la Generalitat.

Els dos partits recorden que el servei fa pocs anys era gratuït i que el 2012 es va implantar en règim de cessió, de manera que, segons tenien entès els grups, l’hospital no pagava res, si bé els beneficis eren per a l’empresa.

Ara, però, segons la documentació que tenen els dos partits polítics, és la corporació la que paga per tenir aquestes butaques a les habitacions, i cobra una part del que es recapta. Les 71 cadires abatibles es van llogar per un import de 38.850 euros durant cinc anys, amb opció de compra per un import de 42.955 euros un cop acabin aquests cinc anys. Per tant, la quantitat total supera els 80.000 euros.

spot_img

El + Vist