Divendres, 4 desembre 2020
12.4 C
Lloret de Mar
Ple del cartipàs 2015

ICV – EUiA i En Lloret sí se puede donen suport al cartipàs de CiU i ERC – Avancem

El MILLOR, el PSC, C's i el PPC ho van criticar i van votar en contra del cartipàs.

Ple del cartipàs 2015

Darreres Notícies

Albert Robert, escollit per unanimitat president del PDeCAT a la Selva Marítima

El lloretenc encapçala el projecte amb un objectiu molt clar: "reestructurar" el Partit Demòcrata al territori.

Catalunya no passarà de tram aquest dilluns per l’empitjorament de les dades

Es manté el confinament municipal el cap de setmana i els centres comercials no podran obrir.

El Teatre de Lloret reobre amb Joan Pera, Lola Herrera i Aitana Sánchez-Gijón

Diumenge és el torn del teatre familiar, amb 'Laika', amb la companyia Xirriquiteula Teatre. A través de titelles, s’explicarà la història de la gosseta que va passar a la història per ser el primer ésser viu en viatjar a l’espai.

L’Ajuntament aprova una modificació de crèdit de 2 milions d’euros

L'operació permetrà comprar un nou Centre de Distribució d’Aliments, un local per a Benestar i Família, i un espai per al rober de Cáritas. Es dona compliment així a l’acord amb el Consell Veïnal de Lloret.

Les escoles de Lloret se sumen a la recollida d’aliments de Cáritas

Fonts municipals afegeixen que ben aviat s’hi afegirà el Casal de la Gent Gran com a punt.

El ple del cartipàs, el primer que ha presidit Jaume Dulsat com a alcalde, s’ha celebrat aquest dilluns amb força tensió entre els grups municipals, que en aquest mandat són un total de vuit. El més destacat és que s’ha donat compte del repartiment de les àrees de govern entre els regidors que formen l’equip de govern i s’han aprovat les retribucions als membres de la corporació, així com les seves indemnitzacions i assignacions.

El govern ha pogut aprovar el cartipàs gràcies al suport d’ICV – EUiA i En Lloret sí, se puede. El portaveu de la coalició ecosocialista, Xavier Rodríguez Pacios, remarca que el seu vot ha estat positiu perquè finalment el govern ha decidit no contractar cap càrrec de confiança.

Paulino Gracia, de En Lloret sí, se puede, també va marcar com a condició que no es contractés cap càrrec de confiança per donar suport a la proposta. A més, també valora de manera molt positiva que s’hagi baixat el sou de l’alcalde en gairebé un 25%, encara que sigui perquè la llei ho marca així.

Tal com es va aprovar ahir, Jaume Dulsat cobrarà gairebé 55.000 euros bruts a l’any, una xifra molt inferior al sou de l’anterior alcalde, que sumava uns 70.000 euros anuals. El MILLOR, C’s i el PPC van criticar que el govern es vulgui penjar una medalla per baixar el salari de l’alcalde, quan ho fa per obligació de la llei. El cap de l’oposició, Marc Fuertes, que reconeix que fa quatre anys va apuntar que el sou de l’alcalde no hauria de tenir límit, però ara considera que és molt elevat donades les circumstàncies i la manca d’experiència de l’actual batlle, així com de la resta de l’equip de govern. I afegeix que el pacte amb ERC – Avancem és perjudicial perquè els últims quatre anys la formació ha fet una mala gestió de les seves àrees.

Marc Fuertes ha assegurat que la seva formació també estava en contra de la contractació dels assessors del govern. De fet, l’única formació que ha expressat públicament que no ho veia malament, a banda de CiU  i el PSC, és el PPC. El seu portaveu, Enric Martínez, reconeix que mai no s’hi ha oposat perquè la llei permet que Lloret en contracti fins a set. Tot i així, va votar en contra del cartipàs, perquè està en desacord amb diferents qüestions.

Pel que fa a la resta de membres de l’equip de govern, hi ha tres tinents d’alcalde amb regidories delegades que tenen fixada una dedicació setmanal de 28 hores que cobraran 43.000 euros bruts l’any i dos tinents d’alcalde amb regidories delegades i dedicació de 24’5 hores a la setmana, 38.000 euros l’any. Tant el MILLOR com C’s critiquen també que aquests salaris són, proporcionalment, iguals que el de l’alcalde, tot i que la dedicació és més baixa. Ho ha apuntat el portaveu de C’s, Jordi Hernández.

El portaveu d’ERC-Avancem, Jordi Orobitg, membre de l’equip de govern, ha respost que la dedicació es fixa sobre el paper per atribuir un sou a cada regidor, però que a la pràctica els membres de l’equip de govern treballen les 24 hores del dia.

Davant de les crítiques, l’alcalde, Jaume Dulsat, reconeix que és un tema “sucós” parlar dels salaris dels polítics, però remarca que, sigui per llei o no, el nou equip de govern s’estalvia gairebé 5.000 euros respecte al mandat anterior.

Pel que fa al PSC, Antonio Lorente va lamentar, un cop més, la manera d’actuar de CiU a l’hora de pactar amb ERC – Avancem i va criticar, també, que amb el pacte amb el PSC s’haurien estalviat diners. Una afirmació que l’alcalde ha negat que sigui certa.

Hi ha dos regidors de l’equip de govern que només cobraran indemnitzacions i assignacions per assistència als plens, a les juntes de govern local i a les comissions informatives. Unes quantitats que també estan fixades per la resta de regidors, tant del govern com de l’oposició: assistència a cada ple 800 euros amb un màxim anual de dotze sessions; assistència a les juntes de govern local, amb un màxim anual de 48 sessions, 275 euros per a cadascuna; i assistència a cada comissió informativa 150 euros. I també s’ha aprovat una dotació econòmica anual als grups municipals de 4.590 euros per a cada grup i de 2.160 euros per a cada regidor que té el grup.

Pel que fa al repartiment d’àrees, com ja hem explicat a la ràdio, hi ha un total de sis grans àrees: la de Serveis Centrals la gestionarà Lluïsa Baltrons (CiU); la de Territori i Sostenibilitat Joan Bernat (ERC – Avancem), que també s’encarregarà d’Esports; la de Seguretat Ciutadana està encapçalada de Josep Lluís Llirinós (CiU), que també és regidor de Participació Ciutadana; la de Serveis a la Persona la gestiona Mònica Cunill (CiU), que també s’encarrega d’Educació; l’àrea de Promoció Econòmica i Ocupació anirà a càrrec de Jordi Orobitg (ERC-Avancem), regidor també de Medi Ambient; mentre que Turisme recau en Joan Gou (CiU). El primer tinent d’alcalde, Albert Robert (CiU), gestionarà Cultura, Joventut, Festes i Mobilitat (integrades en diferents àrees) i l’alcalde, Jaume Dulsat, es reserva les tasques d’Hisenda i Mitjans de Comunicació.

SEGUEIX-NOS

5,260SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
13,114FansSeguir
- Publicitat -

El + Vist

Joan Bertran: “recordo a Maradona com un jugador excepcional, en aquell partit va fer meravelles”

Amb la recent mort de Maradona, els lloretencs han recordat l’estada del reconegut futbolista a la nostra vila. Va ser als anys vuitanta, en què l’argentí va passar deu dies a Lloret de Mar per recuperar-se d’una hepatitis.

Som capaços ven mascaretes solidàries per al Centre de Distribució d’Aliments

L'entitat impulsa la campanya coincidint amb el Dia internacional de les persones amb discapacitat, en què també publicarà un vídeo per donar visibilitat al col·lectiu.

7.532 persones han fet ús del canal OAC 360º des de l’entrada en funcionament

L’informe aporta dades dels 24 mesos del servei, que va començar l’1 de setembre del 2018.