8 C
Lloret de Mar

ICV – EUiA i En Lloret sí, se puede volen que Lloret aculli refugiats

Les dues formacions presenten una moció que es debatrà al ple municipal de dilluns.

Refugiats de Síria
Refugiats de Síria

Darreres Notícies

ICV – EUiA i En Lloret sí, se puede volen declarar Lloret ciutat acollidora de persones refugiades de la guerra de Síria. Amb aquest objectiu han presentat una moció conjunta que es debatrà al ple de dilluns.

servicios profesionales jimenez

El text insta totes les administracions a activar les polítiques d’asil per a les víctimes del conflicte bèl•lic que fa quatre anys que dura. El portaveu d’ICV – EUiA, Xavier Rodríguez Pacios, posa de manifest que la ciutadania ha estat a l’alçada mentre que els dirigents polítics, no.

La moció demana un compromís per part del consistori lloretenc perquè els civils que es desplacin fins al municipi tinguin facilitats per adquirir un allotjament temporal, manutenció i puguin tramitar els expedients de refugi amb agilitat. Pacios assegura que es pot ajudar molt des de l’àmbit municipal.

L’ecosocialista ha enviat un missatge a la ciutadania perquè sigui solidària amb els refugiats, que ja sumen uns set milions, i ha recordat que Espanya també va patir a finals de la Guerra Civil, quan molts republicans van haver de fugir i van ser acollits per molts països d’Europa, sobretot França.

El portaveu de la coalició espera que la moció s’aprovi per unanimitat, com també ho espera Paulino Gracia, portaveu d’En Lloret sí, se puede.

El ROM de Lloret

Paulino Gracia també ha parlat d’una altra moció presentada pel seu partit al ple de dilluns. La proposta consisteix en elaborar un Reglament d’Organització Municipal (ROM), que la llei marca que haurien de tenir tots els municipis a partir dels 20.000 habitants. Paulino Gracia ha comentat que la resta de grups municipals ja han mostrat la seva predisposició a tirar endavant el reglament, que tindrà especial incidència en fomentar la participació ciutadana.

Les dues mocions es debatran al ple ordinari de dilluns, que començarà a les sis de la tarda i, com sempre, el podreu seguir en directe a través de Nova Ràdio Lloret. A l’ordre del dia de la sessió també hi ha altres temes, com ara la presa de possessió Carmen Pascual Escot, del MILLOR, que substitueix Josep Teixidor, que va renunciar al càrrec per motius de salut; i es debatrà la moció de C’s i PPC per revocar l’adhesió de Lloret dins de l’AMI (Associació de Municipis per a la Independència).

spot_img

El + Vist