18.1 C
Lloret de Mar
La discoteca Londoner

Indignació del sector de l’oci nocturn pel tancament de les discoteques

La FECASARM considera que el tancament és contraproduent perquè la gent segueix fent festes, però ara de manera descontrolada.

La discoteca Londoner

Darreres Notícies

Indignació del sector de l’oci nocturn per l’obligació de tancar les discoteques. Una decisió que va prendre divendres passat el Govern català amb l’objectiu de frenar els rebrots de coronavirus que s’han registrat les últimes setmanes arreu de Catalunya.

Diferents representants del sector a Lloret han fet palès el seu desarcord amb la mesura, però han declinat fer declaracions a la ràdio. Sí que ha parlat el secretari general de la FECASARM, la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats Recreatives Musicals, Joaquim Boadas, que valora de manera negativa la decisió i, a més, critica que van assabentar-se de la mesura a través dels mitjans de comunicació.

A més, la FECASARM presentarà un recurs contenciós administratiu perquè considera que la mesura és il·legal, perquè vulnera el dret a la llibertat d’empresa de la Constitució i la llei de Salut Pública de Catalunya, modificada al juny. Per tot plegat, el sector està molt indignat. Joaquim Boadas lamenta que la Generalitat els deixi a l’estacada, mentre hi ha altres empreses per les quals sí que es lluita, com Nissan.

La discoteca Moëf GaGa (NRLL)

La mesura és per quinze dies, però la FECASARM tem que es pugui allargar i alerta que, si és així, podrien haver de tancar el 70% dels locals, afectant milers d’establiments i més de 30.000 llocs de treball. A més a més, pel que fa a la situació de pandèmia, Boadas creu que el tancament dels locals d’oci nocturn és contraproduent perquè la gent seguirà fent festes, però ara de manera descontrolada. I afegeix que, malgrat que se’ls ha criminalitzat, el sector de l’oci nocturn regulat no era cap font de contagis.

El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, entén la indignació i preocupació del sector, però justifica la decisió del Govern de posar la salut per davant de tot. El regidor ha lamentat, però, que les mesures no vagin acompanyades d’ajudes que permetin compensar la manca d’activitat econòmica.

L’obligació de tancar afecta discoteques, sales de ball, sales de festa amb espectacles i activitats musicals amb pistes de ball. A més, el Procicat obliga a tancar a mitjanit les activitats de salons de joc, casinos i sales de bingo, arreu de Catalunya.

spot_img

El + Vist