11.2 C
Lloret de Mar
Ple municipal d'aquest dimecres

Ja es poden muntar terrasses als bars de la riera i el carrer Santa Cristina

La mesura, que es va aprovar al ple d'ahir dimecres, ja ha entrat en vigor i acabarà el 15 d'octubre. L'horari és de 8 a 21 hores.

Ple municipal d'aquest dimecres

Darreres Notícies

Així ha estat la Festa de la Cultura Lloretenca més insòlita

La gala va incloure els premis que no es van poder donar el 2020 per la pandèmia.

Lloret de Mar informa prop de 100 empresaris sobre els fons europeus de recuperació postCovid

Amb la voluntat de treballar el sector públic i privat plegats, per poder obtenir una de les línies de subvenció per a destinacions madures.

La Biblioteca, El Puntet i Can Saragossa expedeixen un total de 356 IdCATs al mes de març

A l’Oficina d’Informació i Informació Ciutadana (OIAC) se n’han fet 1.319, per la qual cosa el total es situa en 1.675 expedicions d’IdCATs.

S’obren les inscripcions de la 5a Night Trail, prevista el 26 de juny a Lloret de Mar

La prova compta amb dues distàncies: 7 km, una modalitat apta per a tothom, i una altra de 16 km, més exigent.

Últimes places per al Torneig de Pàdel Renault, que espera reunir 80 parelles

La 1a edició de la competició -amb categoria masculina, feminina i mixta- l'organitza el Club Pàdel Lloret, amb la col·laboració de la Piscina els propers 21, 22 i 23 de maig.

Els establiments de l’avinguda Just Marlés i del carrer Santa Cristina ja poden posar taules i cadires a la via pública. La mesura ha entrat en vigor després que s’aprovés al ple municipal d’ahir.

Es tracta d’una prova pilot, que funcionarà fins al 15 d’octubre i només en horari diürn, de vuit del matí a nou del vespre. Després, la intenció és valorar com ha anat i decidir si es modifica l’ordenança per permetre-ho de manera permanent.

Tots els grups van donar-hi suport, excepte ICV – EUiA i ELLSSP que van votar-hi en contra. ERC va argumentar que, per donar-hi suport com a membre del govern, havia demanat un informe policial que confirmés que era segur instal·lar les terrasses i, a més, marca els requisits que s’han de complir, com ara l’horari restringit o que s’ha de deixar un mínim de tres metres d’amplada de vorera per al pas dels vianants. A més, els republicans van demanar la implicació dels empresaris d’aquests vials a l’hora de millorar les mesures de seguretat de la zona d’oci nocturn.

El regidor d’Acció de Govern, Jordi Sais, del PDeCAT, recorda que la iniciativa s’extreu d’una de les conclusions de les jornades Repensa Lloret, on es va determinar que la riera només tenia vida de nit i, per tant, calia donar-li vida de dia.

Marc Fuertes, del MILLOR, va criticar que l’equip de govern no impulsi un projecte global de rehabilitació de tota la riera i entorns, però va donar suport a la mesura perquè veu bé que es facin passos per revitalitzar la zona.

El socialista Cristian Fernández remarca que, malgrat les crítiques d’alguns grups, la proposta va obtenir una àmplia majoria de suports en el ple.

El portaveu d’ERC, Jordi Orobitg, està satisfet de la implicació que han aconseguit dels empresaris de la zona.

Sobre la rehabilitació de tota la zona, el regidor responsable del Pla Operatiu ha puntualitzat que s’està treballant en la convocatòria d’un concurs d’idees per restaurar l’avinguda Just Marlés i en el projecte de millora de la plaça Pere Torrent. En aquest sentit, es preveu que abans d’acabar l’any es reitirin les grades de la plaça.

ICV – EUiA va ser molt crítica amb la mesura, que creu que fomentarà els aldarulls i l’increment del soroll en una zona que ja de per si és conflictiva. El portaveu, Xavier Rodríguez Pacios, afegeix que es prioritza la voluntat d’una minoria per sobre dels interessos dels veïns.

C’s dona suport a la instal·lació de les terrasses, però el portaveu, Jordi Hernández, recorda a l’equip de govern que l’avinguda Just Marlés encara té moltes problemàtiques que s’han de solucionar, com ara l’aglomeració d’autocars els dies d’arribades a l’estiu.

ELLSSP va ser l’altre grup que va votar en contra de la proposta, perquè, igual que ICV – EUiA, creu que es passa per davant la voluntat d’una minoria i, a més, es fomenta la possibilitat de crear aldarulls, segons Paulino Gracia.

Finalment, el regidor no adscrit, Enric Martínez, sí que va donar suport a la mesura, que creu que ajudarà a revitalitzar la zona durant el dia.

Quan acabi la temporada, es farà una anàlisi del resultat de la prova pilot i, en cas que es consideri positiva, es procedirà a la modificació de l’ordenança que regula l’ús de la via pública per poder implementar aquesta nova regulació.

Altres punts del ple

El ple també ha aprovat la creació del Consell assessor de publicacions, un òrgan municipal de participació sectorial. L’objectiu és establir uns criteris per harmonitzar totes les publicacions que facin els diversos departaments del Consistori.

Un altre punt de l’ordre del dia aprovat ha estat la constitució de l’Asociación de Municipios Turísticos de Sol y Playa. L’objectiu és fomentar un espai de reflexió i de debat que permeti intercanviar experiències i coneixements, a banda de cooperar i coordinar-se per millorar el finançament i la visibilitat.

També s’ha fet un pas més per permetre l’ús de tanatori a les zones industrials de Lloret. Unanimitat al ple per aprovar el text refós de la modificació del POUM per fer-ho possible.

El que no ha prosperat és la moció d’ICV-EUiA, que demanava que es fes una consulta popular per decidir sobre la ubicació dels habitatges d’ús turístic a la destinació.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.