11.4 C
Lloret de Mar
L'alcalde, en el minut de silenci per Niccolò Ciatti

Jaume Dulsat s’adreça als mitjans italians per condemnar la mort de Niccolò Ciatti

L'alcalde de Lloret, ha adreçat una carta als mitjans de comunicació italians, per posar de manifest la postura de l’Ajuntament i de la població lloretenca.

L'alcalde, en el minut de silenci per Niccolò Ciatti

Darreres Notícies

Jaume Dulsat, com a alcalde de Lloret, ha adreçat una carta als mitjans de comunicació italians per posar de manifest la postura de l’Ajuntament i de la població lloretenca, arran de la mort del jove Niccolò Ciatti, a mitjans d’agost, a causa de l’agressió en una discoteca de la destinació.

En aquest escrit, manifesta que és “inadmissible una acció violenta” com la que “ha estroncat de manera absolutament injustificada la vida del jove”. L’alcalde afegeix que els fets “han deixat una sensació d’impotència, ràbia continguda, rebuig, consternació, tristesa i un profund buit”.

Jaume Dulsat explica que “veient que això tenia molta repercussió a Itàlia a moltes tertúlies i programes de televisió, vam pensar que era oportú dir la nostra en el seu idioma“, ja que la carta està expressada en català i italià. Afegeix que “les declaracions que puguem fer des d’aquí, moltes vegades són d’ús intern, no acabava d’arribar la postura de l’Ajuntament i vam creure adient fer una carta oberta als mitjans“.

A la carta, Jaume Dulsat explica que aquests són els sentiments de l’alcalde i també de molts veïns que li han expressat personalment aquestes emocions per la mort de Niccolò. Conclou que aquest acte violent “no s’entén ni es pot acceptar”. En aquest sentit, ha volgut remarcar que la destinació va mostrar el seu condol amb “un minut de silenci molt sentit i que va evidenciar que molta gent de Lloret estava desolada pels fets”. Vol afegir que “per molt condol que fem arribar a la família, no els retornaran al seu fill, però és una mostra de respecte i era el mínim que podíem fer”.

De moment, segons Dulsat, ja ha arribat una primera reacció. És la de l’alcalde d’Scandicci, un poble proper a Florència, on viva la víctima, que ha donat resposta a la carta.

Des del consistori també s’ha recordat que l’Ajuntament s’ha presentat com a acusació popular contra l’homicida del jove italià i que es demanarà la pena màxima que estableix la llei. A més, s’ha fet un nou requeriment, més estricte, sobre les mesures de seguretat a les discoteques de Lloret.

Recordem que, arran dels fets, es va posar al descobert que l’establiment en qüestió no tenia cap guarda de seguretat, malgrat que la normativa estableix que han de ser dos. Sí que hi havia nou controladors d’accés quan va tenir lloc la baralla.

Pel que fa al cas, el jutge manté a la presó l’autor de l’agressió mortal mentre que la família de la víctima exerceix com a acusació particular.

spot_img

El + Vist