14.2 C
Lloret de Mar

Joel Da Silva: ‘l’experiència d’ajudar els refugiats m’ha canviat totalment com a persona’

En el plenari d'avui es plantejarà un reconeixement institucional a la tasca del socorrista a Lesbos, Grècia.

Joel Da Silva, ajudant els refugiats a Lesbos
Joel Da Silva, ajudant els refugiats a Lesbos

Darreres Notícies

En Lloret Sí Se Puede demanarà en el ple d’avui que es faci un reconeixement a Joel Da Silva. És el socorrista de la vila que ha estat dues vegades a l’illa de Lesbos per ajudar els refugiats que arriben cada dia a les costes de Grècia.

En Joel Da Silva, que va arribar fa una setmana a Lloret, ha explicat a la nostra emissora que “l’experiència m’ha canviat del tot com a persona, allà penses sobretot en l’èsser humà”.

En Joel exposa que la feina que tenien ell i la resta de socorristes a Lesbos consistia en “assegurar-nos que els refugiats arribaven a terra ferma, sense problemes, però amb fred, vent i neu això era sovint complicat“.

Allà, tant ell com la resta de socorristes de l’empresa Proactiva no tenien horaris. Descansaven quan podien. La resta del temps esperaven que arribessin les embarcacions fins a la costa. El que va sentir “és inexplicable, les seves cares quan arriben i toquen terra, s’ensorren… no veus el que estàs fent fins que t’ho agraeixen“.

En Joel explica que hi ha hagut dies en què han arribat fins a trenta barques i altres jornades en què la mala mar només ha permès que una sola embarcació s’acostés a la platja, tot i les onades.

Assegura que, ara que és a Lloret, no li importaria tornar cap allà. I que el reconeixement que es plantejarà al ple d’avui “em sorprèn” però que també “m’omple d’orgull”.

Recordem que el plenari comença a les 18 hores i que el donarem en directe a través de Nova Ràdio Lloret.

spot_img

El + Vist