24.4 C
Lloret de Mar
Porta oberta a Can Juncadella

Jordi Orobitg: “Defensar que només se’ls obligava a obrir la porta és absurd”

El segon tinent d'alcalde, Jordi Orobitg, ho ha dit en referència a les amenaces de treballadors privats que no permeten que les persones passin pel camí públic que travessa la finca.

Porta oberta a Can Juncadella

Darreres Notícies

Funcionaris de Lloret demanen un aclariment sobre Can Juncadella, després de la sentència que marca que el camí de ronda que passa per dins és d’ús públic. Els vigilants de la finca privada, propietat d’uns empresaris adinerats de la república del Kazakhstan, estan espantant veïns i treballadors municipals amb una actitud que es considera amenaçadora.

La porta d’accés al camí es va obrir el 26 d’octubre en compliment d’una resolució del jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona que n’autoritzava l’obertura. Els representants de la propietat -presumptament vinculats al president del Kazakhstan- interpreten que només estan obligats a obrir la porta però no han de deixar passar ningú, i els que ho fan són amenaçats amb denúncies i presumptament gravats. El segon tinent d’alcalde, Jordi Orobitg, creu que l’argumentació de la propietat és absurda.

Per tant, el regidor ha recordat que el camí és públic i tothom que vulgui hi pot passar. Tot i així, sí que ha apuntat que de moment només són transitables uns 200 metres, perquè la resta s’ha d’adaptar perquè compleixi les mesures de seguretat pertinents.

El regidor ha matisat que tothom que es trobi amb algun problema, eviti els conflictes i denunciï els fets a la policia local. Tot i així, segons el regidor, els treballadors privats solen alertar les persones només des de dins de la propietat privada i han posat una tanca per diferenciar l’espai privat del camí públic.

Recordem que el contenciós entre la propietat –que és la societat Flinder Data- i l’Ajuntament continua obert amb nous fronts. El consistori ha obert dos expedients urbanístics a la propietat i aquesta, per la seva banda, ha portat l’Ajuntament al contenciós perquè aquest any es va aprovar un inventari de camins de Lloret de Mar i el que passa per la finca en forma part, tot i que la societat insisteix que és privat.

spot_img

El + Vist