14.6 C
Lloret de Mar

Els joves se sumen per primer cop als 100 voluntaris del Gran Recapte d’Aliments a Lloret

La campanya de recollida es duu a terme aquest divendres i dissabte a diferents supermercats.

Voluntaris del Gran Recapte de l'any passat
Voluntaris del Gran Recapte de l'any passat

Darreres Notícies

Lloret de Mar se suma, fins aquest dissabte, al Gran Recapte d’Aliments. Una campanya solidària que es fa arreu del país i que permet donar aliments a persones sense recursos. Uns productes que aquestes famílies recullen als Centres de Distribució que hi ha als municipis.

Per aquesta edició, la vila compta amb diferents cadenes de supermercats, a les quals es podrà dipositar el menjar. A la majoria hi ha un centenar de voluntaris. La novetat és que molts d’ells són força joves, vinguts de dos instituts, el Rocagrossa i l’Institut Escola. La presidenta de Càritas a Lloret, Lucía Echegoyen, destaca que “l’Institut Escola de Lloret i l’Institut Rocagrossa han fet una crida entre els seus alumnes de 3r d’ESO i tindrem voluntaris que aprofitaran les hores després de l’escola per fer la seva col·laboració als supermercats”. També hi participarà l’esplai Bimbirimboines.

El Gran Recapte es fa dos cops a l’any i en aquesta ocasió es demana a la ciutadania que doni productes d’alt valor nutritiu i de llarga caducitat, com oli, llet, llegums, conserves de peix i de carn, i productes d’higiene personal i de neteja. A més, i amb motiu de les dates nadalenques, també es convida a deixar dolços típics d’aquestes festes.

Tots els aliments recollits es repartiran únicament a Lloret, a través del Centre de Distribució d’Aliments, situat al carrer Girona, número 63, que, de mitjana, reparteix 1.000 quilos de menjar al dia. Recordem que a Lloret unes 700 famílies en són usuàries habituals.

Segons Lucía Echegoyen, “Lloret i Salt tenen la renta per càpita més baixa de la província. Lloret ha perdut pes econòmic i hi ha gent que no arriba. Tenim persones al Centre de Distribució d’Aliments que treballen però no arriben”.

L’última edició del Gran Recapte va ser aquest estiu, en què es van recollir fins a 7 tones d’aliments.

spot_img

El + Vist