11.6 C
Lloret de Mar
El camí que passa per la finca de Can Juncadella, tancat des del 2009

La justícia impedeix a l’Ajuntament obrir el camí de ronda de Can Juncadella

Va fer arribar ahir una mesura “cautelaríssima” quan es complien els deu dies d'ultimàtum que el consistori va donar el consistori als propietaris.

El camí que passa per la finca de Can Juncadella, tancat des del 2009

Darreres Notícies

El jutge impedeix que l’Ajuntament de Lloret de Mar reobri el camí de ronda de Can Juncadella. El Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Girona ha aplicat una mesura cautelaríssima que comporta la suspensió de l’execució forçosa prevista pel consistori.

Aquest dimecres finalitzava el termini que l’Ajuntament havia donat a la propietat de la finca de Can Juncadella –l’empresa Flinder Data S.A.- per reobrir l’accés al camí de ronda que passa pels terrenys. Així es va acordar per ple el mes passat, on ja s’advertia a l’empresa que si no posava fi a la “usurpació” dels camins públics el consistori ho reclamaria per la via forçosa administrativa i la judicial si fos necessari.

Ahir al matí el consistori va rebre la resolució d’un jutjat gironí on s’aplica una mesura cautelaríssima que consisteix en suspendre l’execució forçosa que tenia previst dur a terme l’Ajuntament en cas que els propietaris no haguessin respost a la seva petició.

El jutge considera que la disputa d’obrir o no el camí de ronda que passa per la finca de Can Juncadella s’ha d’abordar amb urgència donat que l’Ajuntament va donar un termini de deu dies a la propietat mentre el procés judicial d’aquest litigi segueix el seu curs.

Davant d’aquesta mesura, l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, declara que “tot i que la respectem, la valoració és negativa i com a Ajuntament farem el que ens pertoca, que és demanar l’obertura del camí”.

En el text de la mesura cautelaríssima, es diu que en aquest cas ha de prevaler l’interès particular per damunt del general, entre altres coses perquè es considera que amb l’obertura d’ofici del camí la finca quedarà afectada i provocarà danys a la propietat. Cal recordar que està situada a l’espai d’interès natural del Massís de Cadiretes.

La resolució no admet recurs però l’Ajuntament té tres dies per al·legar allò que consideri adient en relació a la mesura cautelaríssima del jutjat, ja sigui per l’aixecament, manteniment o modificació de la suspensió adoptada. Dulsat afegeix que “evidentment, farem al·legacions”. 

L’Ajuntament lamenta en un comunicat que el jutge no els “hagi donat veu” mentre que sí ha atès les “circumstàncies d’especial urgència” que li ha expressat la propietat de Can Juncadella i que ha comportat aquesta mesura cautelaríssima.

El consistori està decidit a donar compliment a l’acord del ple i per això ha ordenat als serveis jurídics que actuïn en defensa de l’interès públic i es garanteixi l’accés al camí de ronda que passa per aquesta propietat.

spot_img

El + Vist