18 C
Lloret de Mar

El jutge processa l’empresari rus Andrei Petrov per blanqueig de capitals

Avui s'han fet públiques aquestes novetats dins del cas 'Clotilde' de Lloret de Mar.

Andrei Petrov arriba al Palau de Justícia amb el seu advocat, Jacobo Teijelo
Andrei Petrov arriba al Palau de Justícia amb el seu advocat, Jacobo Teijelo

Darreres Notícies

El jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco ha processat avui l’empresari rus Andrei Petrov, el seu pare i set persones més de nacionalitat russa i espanyola per pertinença a organització criminal i blanqueig de capitals en relació amb inversions immobiliàries a la Costa Brava.

servicios profesionales jimenez

Petrov -en llibertat amb fiança de 80.000 euros des del 15 de gener després d’ingressar a la presó el 2013- va ser detingut en l’anomenada ‘operació Clotilde’, en la qual també va ser condemnat l’exalcalde de Lloret Xavier Crespo.

Després de gairebé tres anys d’investigació, Velasco ha dictat avui l’acte de transformació de les diligències en procediment abreujat (equivalent al processament) i acorda també obrir una peça separada per a la localització de tres dels principals investigats: Viktor Kanaikine, Segey Nalimov i Andrei Zintxenko.

Segons l’acte, Petrov era “el cap visible” d’una organització “perfectament estructurada entorn de Lloret de Mar” i per “dur a terme a Espanya operacions d’inversió, principalment en el sector immobiliari” amb “fluxos sospitosos de capitals”.

També destaca l’acte l‘acostament d’aquestes organitzacions als cercles polítics per obtenir suports, donar aparença de legalitat als seus moviments, així com per intercedir a favor dels seus interessos.

spot_img

El + Vist