12.5 C
Lloret de Mar

La Confraria de Pescadors de Blanes alerta de com de nociu és el plàstic per al mar

L'entitat assegura que si no es posa fre a aquest abocament, especialment de micropartícules de plàstic, d'aquí a 50 anys la vida serà impossible a la Mediterrània.

El Patró Major a la subhasta de Blanes
El Patró Major a la subhasta de Blanes

Darreres Notícies

Al 2050 hi haurà més plàstics que peixos als oceans. És un crit d’alerta de l’ONU, que assenyala que cada any, al món, s’utilitzen 5 bilions -amb b- de bosses de plàstic. Si les estenguéssim una al costat de l’altra, cobririen dues vegades la superfície de França.

L’ONU alerta que només el 9% del plàstic usat al món es recicla, mentre que cada minut es llença als oceans l’equivalent a un camió carregat de productes plàstics. Uns 8 milions de tones l’any.

Davant d’aquesta situació cada cop més alarmant, les Nacions Unides recomanen impulsar alternatives ecològiques, educar els consumidors i prohibir determinats usos de plàstics.

Aquest crit d’alerta se l’ha fet seu el sector pesquer. En concret, la Confraria de pescadors de Blanes, que vol alertar dels riscos d’abocar plàstics de forma indiscriminada i en grans quantitats al mar. El Patró Major, Eusebi Esgleas, assegura que el problema és més greu del que percep la societat i és pessimista, tot i que reconeix que s’estan fent passos per posar-hi remei.

El sector dona una dada. Assegura que si no es posa fre a aquest abocament, especialment de micropartícules de plàstic, d’aquí a 50 anys la vida serà impossible a la Mediterrània.

Eusebi Esgleas també apunta les estacions depuradores com un altre dels problemes cabdals pel vessament de substàncies contaminants, com ara restes de cremes solars o antibiòtics. Tot plegat fa que l’ofici de pescador sigui cada cop més difícil d’exercir en un mar que està en perill.

Per posar-hi el seu granet de sorra, els pescadors de Blanes ja han començat a aplicar mesures, com ara la reducció dels mesos de pesca, però també assenyala que hi ha molts pescadors que han decidit deixar la professió.

El crit d’alerta del sector pesquer de Blanes va adreçat també a Lloret de Mar.

spot_img

El + Vist