14.3 C
Lloret de Mar

La defensa de Castiella recorrerà la sentència perquè es rebaixi la pena de presó

Durant el judici, la defensa del pederasta ja es va mostrar contrària al fet que es considerés agressió sexual la fel•lació a un menor, ja que entenia que era un abús.

Josep Castiella
Josep Castiella

Darreres Notícies

La defensa de Josep Castiella recorrerà la sentència que el condemna a 41 anys de presó. Ho publica el Diari de Girona, que explica que durant el judici la defensa del pederasta ja es va mostrar contrària al fet que es considerés agressió sexual la fel•lació a un menor, ja que entenia que era un abús.

Aquest detall és el que remarcarà en el recurs, ja que això li rebaixaria la pena de presó. Sobre aquest punt, durant el judici, l’advocat va recordar al tribunal que el Codi Penal considera agressió la introducció de membre o objectes a la víctima per via vaginal, anal o bucal, però no la introducció del membre de la víctima dins la boca de l’agressor.

La sentència, però, ja va discutir aquest extrem indicant que la jurisprudència del Tribunal Suprem considerava equivalent “accedir carnalment a fer-se accedir”. El tribunal va mostrar el seu criteri clarament, argumentant que es tracta d’una agressió sexual perquè es va realitzar sense el consentiment del menor i sense la seva voluntat i, a més, Castiella “va aprofitar per desenvolupar la seva conducta il•lícita el fet que el nen es trobés lluny de la protecció dels seus pares i altres familiars i, sobretot, que ell era precisament un monitor del casal, per tant, un encarregat de l’atenció i vigilància del menor”.

spot_img

El + Vist