16.5 C
Lloret de Mar
Els Tres Tombs del 2017

La Festa dels Tres Tombs de Sant Antoni Abat se celebra a Lloret aquest diumenge

Tot i que la diada de Sant Antoni Abat és el 17 de gener, és habitual que les poblacions de les comarques gironines ho celebrin en dates diferents per facilitar l'assistència a totes les hípiques del territori.

Els Tres Tombs del 2017

Darreres Notícies

Aquest diumenge arriba a Lloret la Festa dels Tres Tombs de Sant Antoni Abat, patró dels animals. 

La jornada començarà a les nou del matí, quan els genets participants es concentraran a la Font de la Kaikuta. La sortida cap al centre del municipi es farà a partir de tres quarts d’onze del matí, acompanyant la imatge de Sant Antoni Abat. Un dels organitzadors, Antonio Cabrera, ha explicat que un cop al passeig es faran els tres tombs tradicionals. Abans, però, es passarà per la plaça de l’Església, on el mossèn beneirà tots els animals.

Tot i que la diada de Sant Antoni Abat és el 17 de gener, és habitual que les poblacions de les comarques gironines ho celebrin en dates diferents per facilitar l’assistència a totes les hípiques del territori. A Lloret, s’esperen entre 80 i 90 genets. 

Per tant, a primera hora se sortirà de la Font de la Kaikuta. El punt neuràlgic dels Tres Tombs serà a dos quarts de dotze, amb l’arribada davant de l’església parroquial, on es farà la tradicional benedicció de tots els animals, ja siguin de treball o de companyia. La jornada acabarà amb la cercavila dels Tres Tombs al passeig, cap a les dotze del migdia. Tot seguit, a la plaça de l’Església, hi haurà una sessió de sardanes a càrrec de la cobla Santa Maria de Blanes.

spot_img

El + Vist