9.1 C
Lloret de Mar
Dory Gómez

La fibromiàlgia no té tractament, però hi ha maneres d’alleugir-ne els símptomes

Ho explicarà la infermera Dory Gómez aquest vespre, a les 20 hores, a la sala polivalent de la biblioteca en el marc dels Dijous de l'Aurora.

Dory Gómez

Darreres Notícies

La fibromiàlgia és una malaltia difícil de detectar que afecta, sobretot, a les dones a partir dels 35 anys. Els símptomes són el cansament i el dolor generalitzat. La infermera Dory Gómez en parlarà aquest vespre, en la primera xerrada organitzada a la setena edició dels Dijous de l’Aurora. La malaltia és crònica i, tot i que no és degenerativa, malauradament no hi ha cap tractament per combatre-la.

Tot i així, sí que hi ha maneres d’alleugerir els efectes com el dolor o la depressió. I també hi influeixen l’alimentació i exercicis com la respiració o la relaxació.

Precisament, Dory Gómez exposarà tot el que es pot fer per conviure amb la malaltia, que ha de diagnosticar un reumatòleg, ja que no hi ha cap prova específica que la detecti. La xerrada, organitzada per l’associació de Dones l’Aurora, es farà avui dijous, a les vuit del vespre a la sala polivalent de la biblioteca.

spot_img

El + Vist