10.8 C
Lloret de Mar

La Generalitat ajorna les obres de l’autopista fins al gener

El Govern català vol fer un estudi del trànsit a la GI-682 i la GI-600 durant el mes d'agost.

Parada informativa a la plaça de l'Església
Parada informativa a la plaça de l'Església

Darreres Notícies

El govern ha anunciat que ajorna les obres de prolongació de la C-32 fins al gener. Tal com publicava dissabte El Punt Avui, la Generalitat argumenta que vol estudiar el flux de vehicles en temporada alta a la GI-682, que uneix Lloret i Blanes, i la GI-600, des de l’N-II a Tordera fins a Blanes. El motiu és que les dades que té el govern són del març i els responsables de les administracions coincideixen que no reflecteixen amb exactitud l’increment de població a l’estiu (per exemple, a Lloret es triplica).

Des de la plataforma Aturem la C-32 i SOS Lloret valoren de manera molt positiva aquest ajornament, perquè permetrà que l’Ajuntament convoqui la consulta ciutadana a què es va comprometre a finals del mandat anterior. Ho ha valorat així un membre de SOS Lloret, Pep Rodríguez. A més, el fet que les obres no comencin al setembre també permetrà que Blanes torni a portar a ple la moció per convocar una consulta ciutadana, que abans de les eleccions municipals es va tombar.

Malgrat tot, però, Pep Rodríguez assenyala que la decisió del govern no es pot considerar una moratòria, sinó un simple ajornament per poder tirar endavant diferents tràmits, com ara respondre totes les al•legacions o fer l’estudi del trànsit en temporada alta.

Per fer arribar el seu posicionament a tots els veïns i mostrar-los tant els perjudicis que creuen que pot tenir la prolongació de l’autopista com les alternatives que hi ha sobre la taula, tant Aturem la C-32 com SOS Lloret munten una parada informativa cada dissabte a la tarda a la plaça de l’església. Fins ara, la reacció de molts veïns ha estat molt bona, segons les entitats que estan en contra del projecte. Tot i que hi ha moltes persones a qui aconsegueixen convèncer, Pep Rodríguez reconeix que també hi ha gent que està a favor del projecte i es manté ferma en la seva opinió.

A la parada dels dissabtes a la tarda es recullen signatures en contra de l’autopista. I, a més, fins aquest dimecres hi ha temps per participar en el micromecenatge impulsat per Aturem la C-32 per finançar una campanya informativa de cara a la consulta municipal. Els donatius, que es poden fer a la pàgina web totsuma.cat/1334, poden ser de 5 a 30 euros.

spot_img

El + Vist