10.1 C
Lloret de Mar

La majoria de famílies veu bé la condemna a Josep Castiella

L’advocat que representa la majoria d’afectats, Joan Comas, remarca que després de tot el calvari que han passat els pares finalment s’ha fet justícia.

Castiella, al judici
Castiella, al judici

Darreres Notícies

Les famílies afectades pel cas Castiella estan satisfetes amb la condemna de 41 anys de presó que ha imposat l’Audiència de Girona al monitor acusat d’abusar de 17 menors, a banda d’elaboració i pertinença de pornografia infantil.

L’advocat que representa la majoria d’afectats, Joan Comas, remarca que després de tot el calvari que han passat els pares finalment s’ha fet justícia. Tot i així, ha explicat que la sentència és complexa i consta de 50 pàgines que hauran d’estudiar detalladament per decidir si presenten un recurs o si demanen un aclariment per alguns punts que no queden del tot detallats.

De la pena de 41 anys de presó, Josep Castiella només n’haurà de complir 16,5 anys. El motiu és que, segons el Codi Penal, el màxim de condemna que es pot complir és del triple de la pena màxima. És a dir, de tots els delictes de què s’acusa al monitor de Lloret, el més greu suposa cinc anys i mig de presó i el triple són setze anys i mig. Joan Comas ho respecta perquè l’objectiu de la presó a l’Estat espanyol és la rehabilitació dels interns.

La condemna també obliga el pederasta a pagar una indemnització de 102.000 euros a les famílies. I, tal com s’aplica normalment en els casos on hi ha implicats menors, es fixen deu anys de llibertat vigilada des del moment en què surti de la presó, a banda de no poder acostar-se a menys de 500 metres dels menors afectats. Un punt que l’advocat considera molt important per evitar que Castiella reincideixi.

Ara tant l’acusació com la defensa tenen un termini per decidir si presenten un recurs a la sentència, que es va fer pública ahir.

spot_img

El + Vist