17.4 C
Lloret de Mar
Referèndum de l'1 d'octubre a Lloret

L’Ajuntament estima el recurs de C’s i deixa sense efecte el decret de suport al referèndum de l’1-O

Segons el departament de Serveis Jurídics, el decret d’alcaldia no era correcte des d’un punt de vista formal, sense entrar a valorar el contingut del mateix o la legalitat de l’1 d’octubre.

Referèndum de l'1 d'octubre a Lloret

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret deixa sense efecte el decret de suport al referèndum de l’1 d’octubre. Ha estat en estimar el recurs d’impugnació presentat el 13 de setembre pel grup de Ciutadans, a l’oposició. Segons el departament de Serveis Jurídics, el decret d’alcaldia no era correcte des d’un punt de vista formal, sense entrar a valorar-ne el contingut o la legalitat de l’1 d’octubre.

Així ho argumenta el regidor de C’s Jaime Muzas: “Si l’alcalde s’hagués limitat a manifestar el seu ple suport al referèndum a través del decret d’alcaldia nosaltres no l’hauríem recorregut, però sí quan diu que s’han de complir les previsions que es concreten a la llei del referèndum”.

Ciutadans celebra la decisió, tot i que lamenta que arribi tard, perquè el suport “es va arribar a materialitzar amb la cessió dels espais municipals en el referèndum” que qualifiquen “d’il·legal”.

El regidor d’acció de govern, Jordi Sais, contesta que es va respondre en els terminis que marca la llei. I critica que “C’s s’erigeixi com el garant de la Carta Magna i els drets fonamentals quan no va ser capaç de condemnar, en l’últim plenari, els actes violents que es van produir l’1 d’octubre”.

Ciutadans considera que “l’alcalde no hauria d’haver-se saltat la llei des de les institucions” sobre l’1 d’octubre perquè “representa tots els ciutadans”. Afegeix que “cap governant no pot obviar el compliment de les normes fonamentals” i menys encara pretendre que “de forma unilateral s’apliquin normes que han estat suspeses o anul·lades”.

Amb tot, la formació taronja celebra que es torni a la legalitat però qüestiona “la hipocresia del suport sense fissures” del PSC als seus companys de govern local, CDC i ERC. En concret, retreu als socialistes “el silenci” que mantenen sobre el que anomenen “deriva secessionista” i que “anteposin els càrrecs a l’equip de govern a la defensa de la Constitució” que sí mantenen en l’àmbit nacional.

Jordi Sais no pot parlar en nom dels socialistes, però ressalta que la relació entre els tres socis de govern a Lloret és molt bona.

Pel que fa a la imminent aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya, Jaime Muzas diu que no era el que volien, però que no ha quedat més remei davant l’actuació dels dirigents catalans els últims mesos.

Segons Jordi Sais, però, el que vol fer el govern central no està recollit en l’article 155 i critica que es vulgui deixar sense potestats un govern escollit de manera democràtica pel poble.

Recordem que divendres el Senat celebrarà un ple extraordinari per aprovar definitivament els acords del Consell de Ministres sobre l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

spot_img

El + Vist