11.2 C
Lloret de Mar
Ple municipal 19 de desembre 2016

L’Ajuntament no entregarà llicències a HUTs fins que hi hagi una ordenança

Tal com s'ha aprovat al ple d'aquest dilluns, la moratòria és per un màxim d'un any, tot i que ja s'està treballant en l'elaboració de la normativa.

Ple municipal 19 de desembre 2016

Darreres Notícies

Així ha estat la Festa de la Cultura Lloretenca més insòlita

La gala va incloure els premis que no es van poder donar el 2020 per la pandèmia.

Lloret de Mar informa prop de 100 empresaris sobre els fons europeus de recuperació postCovid

Amb la voluntat de treballar el sector públic i privat plegats, per poder obtenir una de les línies de subvenció per a destinacions madures.

La Biblioteca, El Puntet i Can Saragossa expedeixen un total de 356 IdCATs al mes de març

A l’Oficina d’Informació i Informació Ciutadana (OIAC) se n’han fet 1.319, per la qual cosa el total es situa en 1.675 expedicions d’IdCATs.

S’obren les inscripcions de la 5a Night Trail, prevista el 26 de juny a Lloret de Mar

La prova compta amb dues distàncies: 7 km, una modalitat apta per a tothom, i una altra de 16 km, més exigent.

Últimes places per al Torneig de Pàdel Renault, que espera reunir 80 parelles

La 1a edició de la competició -amb categoria masculina, feminina i mixta- l'organitza el Club Pàdel Lloret, amb la col·laboració de la Piscina els propers 21, 22 i 23 de maig.

L’Ajuntament suspèn la tramitació i l’atorgament de llicències a habitatges d’ús turístics (HUTs) amb la voluntat de redactar una ordenança que reguli el sector. Lloret ha arribat a registrar 2.900 HUTs i es calcula que, a més, n’hi ha uns 600 que funcionen de manera il·legal. Fins ara, però, n’hi havia prou en pagar una quota per donar-se d’alta i no hi ha cap normativa que en reguli ni l’obtenció de la llicència ni el funcionament.

Donada l’elevada quantitat d’aquest tipus d’habitatges a Lloret i el nombre d’incidències que ocasionen alguns, el govern municipal ha decidit fer una moratòria i no atorgar més llicències fins que hi hagi una ordenança reguladora. El termini màxim és d’un any, tot i que s’espera tenir la normativa en els propers mesos. Ho ha exposat al ple d’aquest dilluns el regidor d’Urbanisme, Joan Bernat.

De fet, l’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que ja s’hi està treballant. I ha enviat un missatge de tranquil·litat als propietaris d’HUTs, ja que assegura que els que fan les coses bé podran seguir duent a terme l’activitat amb normalitat.

ICV-EUiA ha estat molt crític perquè creu que Lloret té un excés d’aquest tipus d’allotjaments i considera que s’haurien de prohibir o limitar molt. Per tant, han donat suport a la mesura i espera que l’ordenança sigui estricta. Els ecosocialistes demanen que es faci un estudi sobre l’impacte dels HUTs en el preu del lloguer del metre quadrat al municipi, ja que creuen que Lloret és una de les poblacions gironines més cares en aquest sentit per culpa de l’elevat nombre d’HUTs que hi ha.

El MILLOR i C’s, al contrari, estan a favor d’aquest tipus d’allotjament com a motor turístic del municipi, però no creuen que la solució per regular-ne el funcionament passi per suspendre l’atorgament de llicències. Precisament, van votar en contra de la moratòria perquè consideren que mentre el govern elabora una normativa s’hauria de seguir funcionant com fins ara.

A tall d’exemple, el MILLOR ha exposat que aquest 2016 s’ha incrementat el nombre d’HUTs al municipi, mentre que les incidències han baixat. De manera que creu que s’hauria de treballar per penalitzar el 7’7% dels propietaris que cometen irregularitats i deixar que les persones que compleixen puguin desenvolupar l’activitat.

A la proposta del govern (CiU, PSC i ERC) s’hi ha sumat el suport d’ELLSSP i el regidor no adscrit.

A Lloret hi ha un total de 2.900 HUTs registrats, 975 dels quals s’ubiquen al Nucli Antic (prop del 40%) i 541 a Fenals – Santa Clotilde (entorn al 25%). La urbanització que més en concentra és Serra Brava, amb 131.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.