9 C
Lloret de Mar
Caserna de la Policia Local

L’Ajuntament podria expulsar un agent per donar positiu en drogues en ple servei

De moment, s'ha retirat l'agent del carrer i està a les oficines, a l'espera dels resultats del laboratori per poder prendre les mesures pertinents.

Caserna de la Policia Local

Darreres Notícies

Un policia de Lloret va donar positiu en drogues mentre estava de servei i l’Ajuntament l’ha apartat de la via pública, a la vegada que li ha obert un expedient disciplinari.

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que va ser un dels sotsinspectors qui va detectar que l’agent podria haver consumit i li va fer el test de drogues per esbrinar-ho. L’agent, que va donar positiu en consum de drogues, també es va sotmetre a la prova d’alcoholèmia, però va donar negatiu.

Davant d’aquests fets, el Consistori ha iniciat un expedient disciplinari que podria expulsar el policia del cos per aquesta infracció, que es considera molt greu. L’alcalde insisteix en què es tracta d’un “cas aïllat dins d’un cos de policia exemplar”.

Els fets van passar durant el servei del 14 de setembre i immediatament se li va requisar l’arma i se’l va apartar del servei a peu de carrer, encara que de moment està destinat a oficines ja que els terminis de l’expedient disciplinari que se li ha obert impedeixen fer-lo fora del cos d’un dia per l’altre.

Tal com ha explicat l’alcalde, s’està a l’espera de rebre els resultats del laboratori i, aleshores, l’agent haurà de declarar davant una comissió per poder decidir la sanció. Segons el Diari de Girona, el més probable és que se l’expulsi del cos atès que el consum de drogues es considera una infracció de caràcter molt greu segons el reglament intern i més encara quan el positiu es dóna estant de servei.

En l’actualitat, la plantilla de policies locals és de 103 membres, comptant els comandaments, i aquest és l’únic expedient per infracció de carácter molt greu que s’ha instruït en aquesta legislatura.

spot_img

El + Vist