10.1 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament és la primera administració que homenatja l’ONG Proactiva Open Arms

Ho ha fet aquest dimarts com a reconeixement a les tasques solidàries que du a terme l'entitat a l'illa grega de Lesbos ajudant els refugiats que hi arriben. També s'ha homenatjat el lloretenc Joel Da Silva.

Acte d'ahir, a l'Ajuntament
Acte d'ahir, a l'Ajuntament

Darreres Notícies

L’ONG Proactiva Open Arms denuncia que els mitjans de comunicació i les forces polítiques no expliquen tota la realitat del que està passant a la costa de Grècia, on cada dia arriben molts refugiats que fugen de la guerra.

L’entitat solidària es va crear fa pocs mesos precisament veient la impotència que sentien moltes persones quan les seves embarcacions naufragaven a poca distància de la costa sense que ningú no els ajudés. Perquè els veïns de Lloret se’n facin una idea, el president de l’ONG, Òscar Camps, posa un exemple molt clar: “Imagineu-vos que a les platges de Lloret, abans d’arribar a les boies grogues hi ha una embarcació que naufraga i comencen a sentir-se els crits des del passeig; i ningú no va fins allà a rescatar-los i quan apareix algú que fa alguna cosa ja hi ha 25 morts”.

L’Ajuntament de Lloret ha estat la primera administració que ha decidit homenatjat aquesta entitat per la tasca humanitària que està fent a l’illa grega de Lesbos, així com al seu socorrista lloretenc Joel Da Silva. Una acció que el responsable de l’ONG valora de manera molt positiva perquè ajuda a donar visibilitat al que està passant.

Camps ha criticat que s’està produint un atac global contra el drets humans de manera sistemàtica i organitzada a tot el món, que provoca que s’amaguin aquestes informacions i, a més, que sota el paraigua de l’amenaça terrorista cada cop es retallen més els drets humans. I ha recordat que el nombre de morts que publiquen els mitjans de comunicació no són reals perquè només fan referència a les dades oficials, però al no haver-hi cap control de les persones que arriben a embarcar, és impossible tenir constància de totes les embarcacions que naufraguen.

En aquest sentit, en l’acte d’ahir a la sala de plens de l’Ajuntament, Proactiva va reclamar suport i un canvi de mentalitat a les institucions per poder crear un “corredor humanitari” que no posi en perill les vides dels refugiats que fugen de la guerra. A més, també va demanar al consistori lloretenc “desobediència al govern central” i que col•labori directament amb les autoritats de l’illa per donar un cop de mà als socorristes que són a Lesbos.

Òscar Camps ha explicat que els socorristes voluntaris reben una formació de l’ONG i també suport psicològic professional per poder fer front a la crueltat dels fets.

L’ONG Proactiva Open Arms treballa gràcies a les aportacions que fa la gent a través de la seva pàgina web o al BBVA.

spot_img

El + Vist