19.2 C
Lloret de Mar
El PSC, ahir

L’Ajuntament reclama mesures urgents per acabar amb la pobresa energètica

Així s'ha aprovat a través d'una moció del PSC. En canvi, el ple d'aquest dilluns ha tombat les mocions presentades per ELLSSP i C's, respectivament.

El PSC, ahir

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret reclama mesures urgents per pal•liar els efectes i eradicat la pobresa energètica. Això recull la moció presentada pel PSC i aprovada al ple municipal.

La proposta és instar la Generalitat a aprovar el reglament que ha de desenvolupar la llei de mesures d’urgència per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. A més, també insta el Govern català a signar convenis amb les subministradores per assegurar que ningú no es quedi sense els serveis bàsics.

La moció, entre altres coses, també demana a l’administració autonòmica que aporti diners a les administracions locals per a la creació d’oficines d’eficiència energètica on s’assessori la ciutania per estalviar consum d’energia.

La moció s’ha aprovat amb el suport del PSC, que és qui la presentava, i CiU, ICV-EUiA, ELLSSP i el regidor no adscrit. La resta (MILLOR, ERC i C’s) s’han abstingut.

El ple ha tombat, en canvi, les mocions presentades per ELLSSP i C’s, respectivament.

La primera, tractava sobre el servei d’odontologia al CAP de Lloret. Actualment, una clínica privada ofereix el servei a l’ambulatori del carrer Girona. ELLSSP es basa en una resolució del CatSalut que deixa sense efecte l’autorització perquè empreses privades puguin fer ús d’equipaments públics per a tasques seves. En aquest sentit, la formació proposava instar la Generalitat perquè compleixi aquesta resolució i instar la Corporació de Salut del Maresme i la Selva a no tornar a privatitzar els espais públics.

Des de CiU han considerat que la moció estava mal plantejada i han matisat que la resolució el que indica és que un privat no pot prestar un servei que ja es dugui a terme en el centre públic; però sí que permet que un privat treballi en un centre públic per oferir un servei que no ofereixi cap empleat públic, com l’odontologia al CAP de Lloret, sempre i quant deixi el 50% dels beneficis per a l’administració pública. Per això la moció no ha obtingut el suport necessari.

Pel que fa a la proposta de C’s, anava encaminada a la millora de la transparència informativa i la publicació de l’agenda dels regidors. En aquest sentit, la formació proposava fer públiques les trobades i reunions de l’alcalde i dels vint regidors (govern i oposició), així com de tots els viatges amb càrrec a la Corporació. La moció, però, no ha rebut el suport necessari per tirar endavant.

spot_img

El + Vist