7.3 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament signa una declaració institucional per reclamar unes pensions dignes

Ho farà aquesta tarda (17.45) abans del ple ordinari. A les 17.30, els pensionistes convoquen una concentració per reclamar unes pensions justes.

Concentració del 22 de febrer
Concentració del 22 de febrer

Darreres Notícies

La lluita per unes pensions dignes arriba a l’Ajuntament de Lloret de Mar. Aprofitant que avui hi ha ple ordinari, una mica abans que comenci la sessió, tindrà lloc una concentració de jubilats a la plaça de la Vila i, tot seguit, una declaració institucional per part del consistori.

servicios profesionales jimenez

El portaveu dels pensionistes és el president de l’associació lloretenca i membre del Casal Municipal de la Gent Gran, José Padilla.

Pel que fa a la declaració institucional, exigeix al govern de l’Estat espanyol que canviï la seva posició i posi en marxa mesures per garantir les pensions, com s’ha anat fent en els darrers anys, i no abocar la gent gran a la desprotecció social i a un empobriment generalitzat. D’altra banda, demana que es revaloritzin les pensions. La declaració també exigeix una renda mínima per protegir els col·lectius sense ocupació o aturats de llarga durada. Així com lluitar contra la desigualtat i la pobresa, ja que el PIB s’ha recuperat però el repartiment de la riquesa és molt desigual. I per últim, reclama mesures contra la pobresa energètica.

Excepte C’s, l’escrit el subscriuen tots els grups municipals (Partit Demòcrata, Moviment Independent de Lloret, PSC, ERC, ICV-EUiA, En Lloret Sí Se Puede i el regidor no adscrit). Plegats se sumen al manifest de la Plataforma Unitària de la Gent Gran de Catalunya i dels sindicats CCOO i UGT. L’alcalde, Jaume Dulsat, considera que és un pas més per aconseguir el que es reclama.

Com hem dit, la declaració es llegirà i se signarà a tres quarts de sis de la tarda, a la sala de plens. Una estona abans, a dos quarts, s’ha previst una concentració per part dels jubilats i pensionistes de Lloret, a la plaça de la Vila. Recordem que ja es van manifestar 200 persones el passat 22 de febrer en defensa “d’unes pensions dignes”.

Pel que fa al ple, comença a les sis de la tarda, amb 12 punts en l’ordre del dia. Els més destacats preveuen aprovar un pla especial per adequar els accessos al golf del Papalús, l’adhesió a l’associació de municipis per la mobilitat i el transport urbà, i nomenar l’avinguda de Càndida Masgrau i Campeny, la veïna que va donar nom al conegut com a barri de la Càndida.

La sessió -que és ordinària i la podreu seguir en directe a través de Nova Ràdio Lloret per FM, web i Facebook Live- també designarà les dues festes locals del 2019: Santa Cristina i Sant Romà.

spot_img

El + Vist