Dimecres, 3 març 2021
13.7 C
Lloret de Mar
Concentració del 22 de febrer

L’Ajuntament signa una declaració institucional per reclamar unes pensions dignes

Ho farà aquesta tarda (17.45) abans del ple ordinari. A les 17.30, els pensionistes convoquen una concentració per reclamar unes pensions justes.

Concentració del 22 de febrer

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

La Policia Local de Lloret intervé dues festes il·legals

Les festes, amb més de 20 persones implicades, tenien lloc en finques privades i no respectaven les mesures antiCovid ni tampoc les restriccions de mobilitat.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.

Autodefensa Marga organitza un taller per a dones amb motiu del 8M

És una activitat gratuïta, per a noies a partir de dotze anys, amb l’objectiu d’aprendre a defensar-se i millorar l’autoconfiança.

La il·lusió i emoció de les noves obreres de Santa Cristina

Les acompanyaran els balladors, que enguany són Eduard Torrent, Enric Termes, Lluís Comas i Alex Babio.

La lluita per unes pensions dignes arriba a l’Ajuntament de Lloret de Mar. Aprofitant que avui hi ha ple ordinari, una mica abans que comenci la sessió, tindrà lloc una concentració de jubilats a la plaça de la Vila i, tot seguit, una declaració institucional per part del consistori.

El portaveu dels pensionistes és el president de l’associació lloretenca i membre del Casal Municipal de la Gent Gran, José Padilla.

Pel que fa a la declaració institucional, exigeix al govern de l’Estat espanyol que canviï la seva posició i posi en marxa mesures per garantir les pensions, com s’ha anat fent en els darrers anys, i no abocar la gent gran a la desprotecció social i a un empobriment generalitzat. D’altra banda, demana que es revaloritzin les pensions. La declaració també exigeix una renda mínima per protegir els col·lectius sense ocupació o aturats de llarga durada. Així com lluitar contra la desigualtat i la pobresa, ja que el PIB s’ha recuperat però el repartiment de la riquesa és molt desigual. I per últim, reclama mesures contra la pobresa energètica.

Excepte C’s, l’escrit el subscriuen tots els grups municipals (Partit Demòcrata, Moviment Independent de Lloret, PSC, ERC, ICV-EUiA, En Lloret Sí Se Puede i el regidor no adscrit). Plegats se sumen al manifest de la Plataforma Unitària de la Gent Gran de Catalunya i dels sindicats CCOO i UGT. L’alcalde, Jaume Dulsat, considera que és un pas més per aconseguir el que es reclama.

Com hem dit, la declaració es llegirà i se signarà a tres quarts de sis de la tarda, a la sala de plens. Una estona abans, a dos quarts, s’ha previst una concentració per part dels jubilats i pensionistes de Lloret, a la plaça de la Vila. Recordem que ja es van manifestar 200 persones el passat 22 de febrer en defensa “d’unes pensions dignes”.

Pel que fa al ple, comença a les sis de la tarda, amb 12 punts en l’ordre del dia. Els més destacats preveuen aprovar un pla especial per adequar els accessos al golf del Papalús, l’adhesió a l’associació de municipis per la mobilitat i el transport urbà, i nomenar l’avinguda de Càndida Masgrau i Campeny, la veïna que va donar nom al conegut com a barri de la Càndida.

La sessió -que és ordinària i la podreu seguir en directe a través de Nova Ràdio Lloret per FM, web i Facebook Live- també designarà les dues festes locals del 2019: Santa Cristina i Sant Romà.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.