9.4 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament vol un comerç més especialitzat i menys botigues de ‘souvenirs’

Per regular aquest tipus de comerços, ha aprovat una moratòria mentre treballa en un pla especial (o pla d'usos comercials).

El ple d'ahir al vespre
El ple d'ahir al vespre

Darreres Notícies

L’equip de govern vol millorar la qualitat del comerç de Lloret i evitar la fuga, tant de visitants com de veïns, que marxen a altres municipis a comprar. Amb aquest objectiu, els grups del govern i el regidor no adscrit van aprovar al ple d’ahir la suspensió de noves llicències per a determinats tipus d’establiments comercials; els més destacats són les conegudes com a botigues de souvenirs, que venen productes molt variats. La mesura afecta també als basars i als supermercats de baix valor afegit. El Govern va exposar, al ple d’ahir, que la voluntat és que hi hagi una especialització de botigues i una barreja comercial.

El Punt Avui publica que, segons dades del mes de setembre, de les 741 botigues que hi ha a Lloret, 169 són de records. I una altra dada a tenir en compte, a la Riera oest, Fenals, Santa Clotilde i Venta de Goya, el 46% de les botigues són negocis de souvenirs.

Per evitar que el nombre augmenti, s’aplica aquesta moratòria, que té vigència per un any. Tot i així, els regidors de l’equip de govern asseguren que es retirarà abans. Durant el temps que sigui efectiva, el govern vol treballar en un pla especial (o pla d’usos comercials), que es podria presentar a curt termini. La regulació afecta els principals eixos comercials i turístics, situats entre el centre, la riera i Fenals.

El debat del ple va ser tens i llarg i les crítiques de l’oposició van ser contundents i variades. A l’arxiu adjunt es poden escoltar les valoracions de tots els portaveus municipals amb ordre de representació a l’Ajuntament.

Recentment l’Ajuntament ha encarregat a l’empresa Barcelona Economia una memòria per a la regulació d’usos comercials, que hauria de servir de “fonament” per al pla especial. El pla inclourà, entre altres detalls, la distància mínima que hi hauria d’haver entre els locals.

Altres punts aprovats al ple 

Al ple encara s’ha aprovat una altra suspensió de llicències, en aquest cas per obrir clubs de cànnabis. L’Ajuntament ha detectat un increment de l’interès per obrir-ne de nous i ha decidit aplicar una moratòria per tenir temps de regular aquest tipus de locals abans de tornar a permetre que se n’obrin més. Ara mateix n’hi ha cinc.

En un altre ordre de qüestions, hi ha hagut unanimitat per aprovar provisionalment el Pla Especial Urbanístic del càmping Lloret Blau, situat al costat del Puntet de l’av de Vidreres. L’equipament vol invertir 1.200.000 euros en diferents etapes per millorar les instal·lacions i fomentar un turisme familiar i de qualitat.

D’altra banda, s’ha ratificat la dissolució del consorci per a la gestió de la televisió digital pública de la Selva marítima – Canal Blanes. Després de la seva constitució el maig del 2010, va quedar extingida per la seva no activitat, és a dir, no se’n van iniciar les emissions.

Finalment, s’ha decidit que l’Ajuntament formi part de la Fundació Climent Guitart com a patró. Així ho ha aprovat el plenari, malgrat les crítiques d’ICV-EUiA i ELLSSP.

spot_img

El + Vist