9.9 C
Lloret de Mar
Jaume Dulsat

L’alcalde Dulsat anima els veïns a votar en els Pressupostos Participats

El termini està obert fins al 15 de juny, tant en línia com de manera presencial a l'OIAC o al centre cívic del Rieral.

Jaume Dulsat

Darreres Notícies

Així ha estat la Festa de la Cultura Lloretenca més insòlita

La gala va incloure els premis que no es van poder donar el 2020 per la pandèmia.

Lloret de Mar informa prop de 100 empresaris sobre els fons europeus de recuperació postCovid

Amb la voluntat de treballar el sector públic i privat plegats, per poder obtenir una de les línies de subvenció per a destinacions madures.

La Biblioteca, El Puntet i Can Saragossa expedeixen un total de 356 IdCATs al mes de març

A l’Oficina d’Informació i Informació Ciutadana (OIAC) se n’han fet 1.319, per la qual cosa el total es situa en 1.675 expedicions d’IdCATs.

S’obren les inscripcions de la 5a Night Trail, prevista el 26 de juny a Lloret de Mar

La prova compta amb dues distàncies: 7 km, una modalitat apta per a tothom, i una altra de 16 km, més exigent.

Últimes places per al Torneig de Pàdel Renault, que espera reunir 80 parelles

La 1a edició de la competició -amb categoria masculina, feminina i mixta- l'organitza el Club Pàdel Lloret, amb la col·laboració de la Piscina els propers 21, 22 i 23 de maig.

L’alcalde, Jaume Dulsat, demana als lloretencs que votin els Pressupostos Participats. El termini, que ja és obert, es tanca el 15 de juny. La finalitat és votar alguna de la 40a de propostes de millora que hi ha arreu del municipi. Avui n’exposem unes quantes, repartides per barris o zones.

Per exemple, al barri dels Pescadors hi ha dos projectes: col•locar baranes al carrer del mateix nom o bé una 15a de carpes per cobrir la plaça.

Si mirem una altra zona, la de Can Carbó i Mas Baell, les propostes són també dues: col•locar un lavabo públic al parc de Can Xardó o convertir el centre cívic en un espai polivalent.

Centrem-nos ara en l’anomenada Zona Sud, que inclou les Alegries, Mas Romeu, Jaruco, Papalús, Costa d’en Gallina i Santa Cristina. Aquí o bé es finalitza el projecte d’enllumenat públic al Condado del Jaruco –iniciat en els Pressupostos Participats del 2016-, o es restaura la reixa d’una cruïlla entre els carrers Andalusia i Múrcia, situada a la urbanització La Soleia.

Aquestes i la resta de les propostes es poden consultar al web lloret.cat. Les votacions es poden efectuar en línia o bé de manera presencial en dos espais: l’Oficina d’Informació i Atenció al Ciutadà (OIAC) i Centre Cívic del Rieral. El tinent d’alcalde Albert Robert està satisfet de com està anant la participació.

Als Pressupostos Participats poden votar els veïns a partir de 16 anys i també les segones residències.

Recordem que, des de l’any passat, Lloret està implementant els Pressupostos Participats per enfortir la participació, construir propostes de millora i decidir sobre una part dels pressupostos municipals. La partida, global, puja a mig milió d’euros.

Els Pressupostos Participats permeten la ciutadania presentar, debatre i votar propostes de millora per al seu barri o zona, un espai que coneixen molt bé.

Aquest procés, que ha arribat a la fase final, es marca el repte de promoure que la ciutadania s’impliqui més en els afers públics de Lloret i, de pas, afavoreix la cohesió social.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.