26.4 C
Blanes
Els alumnes que van participar a Fish & Chips

L’Àngels Alemany du a terme el projecte ‘Lloret, el meu poble’ aquesta setmana

L'objectiu és que els 680 alumnes del centre, així com els professors que no són de Lloret, coneguin a fons el municipi des de diferents vessants.

Els alumnes que van participar a Fish & Chips

Darreres Notícies

Lloret de Mar, el meu poble. Així es titula el projecte interdisciplinar que du a terme aquesta setmana l’escola Àngels Alemany, en què l’objectiu és que tots els alumnes del centre, uns 680, coneguin a fons el municipi a través de les diferents matèries. A més, també es fomenta que el professorat de fora de Lloret conegui bé la vila.

La directora del col·legi, Carme Nicolàs, ha explicat que el contingut és el mateix a tots els cursos, però que les activitats s’adapten a cada edat. Per a l’ocasió, els professors han decorat l’escola amb imatges de Lloret i material relacionat amb la vila, com ara vestits del Ball de Plaça o la bandera del poble.

circo de las estrellas

El fil conductor del projecte són personatges de la vila, com el compte de Jaruco, Nicolau Font; Orfeu, que explica la llegenda de Dafne i Apol·lo; Pepito Ballatines, que va ser un dels molts joves que no van triomfar a Cuba; el pirata Capità Caravel·la o en Panxito Ricomar, un cubà amb avantpassats lloretencs.

A més a més, coneixeran l’experiència de lloretencs reconeguts, com són Toni Bach (cap de colla dels Castellers de Vilafranca), Xavier Albertí (director del Teatre Nacional de Catalunya), el futbolista Marc Muniesa, el doctor Joan Sala, els actors Paco Moreno i Irene Soler i el pilot Miquel Molina.

De cara a demà, els alumnes faran una gimcana pel centre del municipi. I, com que estem a la setmana de carnaval, demà passat se celebrarà el dijous ‘llarder’ i divendres es farà una rua de Carnaval, en què tots els cursos van disfressats d’alguna temàtica lloretenca.

Al llarg de la setmana, els alumnes hauran visitat els jardins de Santa Clotilde, Sant Pere del Bosc, el Museu del Mar o Santa Cristina, entre altres. La setmana es tancarà amb un concert de Teoria del Qua, divendres a la tarda.

Des de l’escola ens han demanat que fem públiques les gràcies que donen a un seguit de col·laboradors, que són Joan Romà Ortiz, Albert Navarro, Xavi Orri, Teoria del Qua, als espònsors, voluntaris i mestres.

D’altra banda, fa uns dies l’Àngels Alemany va participar al concurs del Club Súper3 Fish & Chips, en què dues escoles han de superar diverses proves en anglès. Encara no s’ha fixat la data d’emissió però serà aproximadament d’aquí a un mes. Això sí, la directora ja ha avançat que els alumnes lloretencs van guanyar i van rebre una càmera Go Pro per al centre escolar.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist