18 C
Blanes

L’Antic Sindicat acull una mostra fotogràfica sobre les dones sindicalistes.

El paper que han tingut les dones sindicalistes, en la història moderna i contemporània, i el canvi social a què han contribuït. A elles està dedicada una mostra temàtica, que des d'aquest vespre ocuparà la sala d'exposicions de l'antic sindicat.   La conforma un retrat de 12 dones, nascudes entre els segles 19 i 20, […]

Darreres Notícies

El paper que han tingut les dones sindicalistes, en la història moderna i contemporània, i el canvi social a què han contribuït. A elles està dedicada una mostra temàtica, que des d'aquest vespre ocuparà la sala d'exposicions de l'antic sindicat.

 

circo de las estrellas

La conforma un retrat de 12 dones, nascudes entre els segles 19 i 20, que van fer de la seva vida una lluita constant primer de tot com a dones, reclamant igualtat, però també com a treballadores i sindicalistes.

Isabel Vila Pujol, Federica Montseny o Lola Iturbe són algunes de les dones presents a la mostra. Elles, juntament amb moltes més, van tenir una presència significativa en els conflictes socials i van estar presents en manifestacions i vagues, on reclamaven millors condicions de vida. Això és el que repassa, breument, l'exposició, que explica a quin tipus de sindicat estaven afiliades les 12 protagonistes, és a dir, si eren anarquistes, socialistes o marxistes.   

L'exposició l'ha elaborat l'Institut Català de la Dona i, ja que explica què han fet les dones al llarg de la història, l'Associació de la  Dona Activa de Lloret és qui ha decidit portar la mostra fins aquí.

La mostra s'estarà a l'Antic Sindicat fins el dia 4 de juny. L’horari de visita és de 10 a 1 del migdia, i les tardes, de 4 a 7. Els dilluns és tancat.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist