6 C
Lloret de Mar
Judici del 'cas Clotilde'

Les defenses del ‘cas Clotilde’ volen que declarin els agents que van seguir Crespo

La Fiscalia, però, hi renuncia i vol que declarin només quatre guàrdies civils que van fer tasques d’anàlisi de dades i informació.

Judici del 'cas Clotilde'

Darreres Notícies

Les defenses del cas Clotilde volen que declarin els agents que van seguir Xavier Crespo quan era alcalde de Lloret, l’aleshores regidor d’Urbanisme Josep Valls i el presumpte cap de la màfia russa Andrei Petrov. Ho publica el Diari de Girona, que explica que la Fiscalia hi renuncia.

El rotatiu detalla que els fiscals del cas, Fernando Bermejo i José Grinda, encara pendents de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre si anul•la les intervencions telefòniques que han permès asseure a la banqueta Crespo per presumptament afavorir la màfia russa, han presentat un escrit a l’alt tribunal en què renuncien al testimoni de tots els guàrdies civils implicats en la investigació. Els fiscals sí que volen que declarin quatre guàrdies civils que van fer tasques d’anàlisi de dades i informació, tot i que el tribunal català ja els ha respost en el sentit que hi ha problemes amb dos dels quatre agents: un no està exactament identificat i l’altre no apareix al llistat dels membres de la Guàrdia Civil inicialment relacionats com a testimonis en l’escrit d’acusació realitzat pel ministeri públic el 5 de juny del 2014.

Per la seva banda, les defensen s’oposen a renunciar a la resta d’agents implicats en la investigació. L’advocat de Petrov, Jacobo Teijelo, ha explicat que els quatre agents proposats pel ministeri són analistes d’intel•ligència que no han estat testimonis directes i els incorporen per intoxicar. El lletrat vol interrogar els agents que van fer les tasques de seguiment dels acusats perquè el tribunal pugui determinar si la investigació estava teledirigida i es va programar amb anterioritat a descobrir l’existència d’un il•lícit penal. En especial, Teijelo vol respostes dels policies que van enregistrar la trobada de Crespo, Valls i Petrov al restaurant Botafumeiro de Barcelona, perquè entén que no podien saber que es faria allà en ser un canvi d’ubicació d’última hora i no disposaven d’autorització judicial.

Recordem que la fiscalia acusa Crespo i Valls d’un delicte de suborn passiu en creure que afavorien l’empresari rus a canvi que aquest els patrocinés els clubs esportius de la localitat i els financés viatges i comprés regals. També implica en aquest cas l’arquitecte de Petrov, Pilar Gimeno, i l’expresident del Club Hoquei Lloret Joan Lluís Perarnau.

Davant d’això, la fiscalia demana per a tots els acusats una multa de 830.000 euros. I, en particular, a Crespo li demana dos anys i mig de presó, 17 d’inhabilitació per a càrrec públic i el decomís dels suborns rebuts, a Valls una condemna a dos anys i tres mesos de presó i 16 anys i mig d’inhabilitació, a Gimeno dos anys i un mes de presó i a Perarnau i Petrov dos anys de presó per a cadascun.

spot_img

El + Vist