29.6 C
Lloret de Mar
L'oficina de turisme del Museu del Mar

Les oficines de turisme de Lloret han atès un 15% més de persones el 2016

Entre totes les oficines de la destinació, van atendre 101.145 persones, mentre que l'any anterior en van ser 88.256.

L'oficina de turisme del Museu del Mar

Darreres Notícies

Les oficines de Turisme de Lloret de Mar van atendre durant el 2016 un total de 101.145 persones, que significa un augment de prop del 15% respecte de l’any anterior (quan se’n van atendre 88.256).

Aquesta xifra incorpora tant les visites presencials a les oficines com les consultes que es fan a través de correu electrònic i postal. La gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan, reconeix que no saben els motius exactes de l’increment, però apunta a l’augment de visitants a la destinació i també a la bona feina feta des de Lloret Turisme, que treballa per reinventar les oficines en una època en què cada cop s’aposta menys per fer consultes de manera presencial, ja que internet ofereix un ampli ventall de possibilitats per obtenir la informació necessària.

Aquesta tendència fa que els perfils que més consultes han fet durant el 2016 són les persones sèniors (40%), seguits pels adults (28%) i les famílies (15%), mentre que els joves només han estat el 8% i les parelles, el 5%. I aquest 2017 s’està treballant en una nova pàgina web que sigui accessible a tots els dispositius.

Pel que fa a les nacionalitats, els visitants de França i Espanya són els que més demandes d’informació presencials han fet, amb 31.403 i 27.535 persones ateses respectivament. Entre les persones de nacionalitat espanyola destaquen les que provenen de Catalunya, Andalusia i el País Basc.

De les oficines existents a la destinació, gairebé la meitat de les consultes es van fer a la que hi ha ubicada al Museu del Mar, la més cèntrica. Un terç, a l’oficina de la terminal d’autobusos, on la pràctica totalitat de preguntes fan referència als horaris de transport. Per aquest motiu, des de Lloret Turisme estudien la possibilitat de canviar d’ubicació aquesta oficina. La principal opció per traslladar aquesta oficina és la plaça Pere Torrent, tot i que Lloret Turisme espera que es millori la zona per tirar endavant el projecte.

De la resta de consultes, el 17% s’han fet a l’oficina central de l’avinguda de les Alegries, i el 5% al punt d’informació de la platja de Fenals, que obre només durant els mesos de juliol i agost.

Aquest augment de persones ateses també s’ha vist reflectit en les consultes al portal turístic de Lloret de Mar. Aquí, durant el 2016 les visites van arribar a 731.793, un augment de més de 27.000 visites respecte a l’any anterior.

spot_img

El + Vist