10.2 C
Lloret de Mar

Les persones sense recursos podran pagar deutes municipals amb treball comunitari

Llegeix un resum de tot el que es va aprovar en el plenari del 30 de novembre.

Ple municipal novembre 215
Ple municipal novembre 215

Darreres Notícies

Els veïns de Lloret sense recursos podran pagar deutes municipals amb treballs que beneficiïn la comunitat. Es va aprovar per unanimitat al ple d’aquest dilluns, a partir de la moció d’ICV-EUiA i En Lloret Sí, Se Puede; en concret, s’ha decidit que es crearà una comissió que estudiï la redacció d’una ordenança municipal que permeti a les persones sense recursos i derivades pel departament de Benestar i família pagar els deutes municipals a través de treballs comunitaris. Aquesta comissió haurà d’estudiar quins requisits cal complir per adherir-se a la mesura i també quin tipus de treballs es podran fer.

Un dels punts que ha generat més debat ha estat una altra moció presentada per ICV-EUiA, En Lloret Sí Se Puede i també el PPC per demanar a la Generalitat el compliment de la llei en relació al finançament de les escoles bressol municipals. Una proposta que ha aprovat l’oposició en bloc, amb el vot negatiu dels dos grups de l’equip de govern, CDC i ERC, que han ressaltat que si la Generalitat no destina diners a les escoles bressol és perquè li manquen recursos. La resta de grups, però, han criticat les retallades en sanitat del govern d’Artur Mas, així com que es destinin diners al procés sobiranista i a l’obertura d’ambaixades, entre altres coses.

L’altra moció que presentava ICV-EUiA per demanar que Lloret Turisme inclogui a la seva gestió a veïns i sindicats s’ha acabat retirant. Ha estat a petició del regidor de Turisme, Joan Gou, que ha demanat als ecosocialistes que la retiressin perquè s’està treballant en la remodelació de Lloret Futur (que inclou Lloret Turisme) i s’ha compromès a tenir en compte la voluntat d’ICV-EUiA.

També ha generat molt de debat la petició de compatibilitat de l’arquitecte municipal per poder desenvolupar treball privat fora de l’horari laboral. La suma de CDC, ERC i el PSC ha estat suficient per aprovar el punt i s’ha donat l’autorització. Però el debat ha posat sobre la taula de presentar, en un proper ple, una moció per demanar que les bases de les oposicions municipals marquin que la feina no podrà ser compatible amb feina privada en el mateix àmbit laboral.

En un altre ordre de qüestions, s’ha aprovat el text refós del pla especial del golf de l’Àngel. Un projecte que finalment no comptarà amb un hotel, perquè la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona no ha permès que es modifiqui el sòl perquè passi a ser urbanitzable.

Aprovades també les mocions de C’s, el PSC i el PPC. La primera proposava instal•lar un parc infantil accessible i adaptat per a infants discapacitats. Tot i que la moció ha prosperat, cal matisar que C’s hi ha acabat votant en contra perquè s’ha aprovat una esmena d’ERC que, segons els regidors de C’s, ha canviat la base de la moció. Mentre que C’s demanaven que es creés un parc on tots els gronxadors fossin adaptats, ERC ha proposat que es destinin 20.000 euros de manera immediata a col·locar gronxadors especials als parcs que hi ha. Excepte C’s, tots grups hi han donat suport.

El PSC, per la seva banda, ha demanat que es creï un lloc per al desenvolupament d’activitats de les associacions locals. I per unanimitat s’ha aprovat la moció del PPC per fer un reconeixement i una aportació econòmica als voluntaris de l’ONG Proactiva Open Arms per les tasques humanitàries que estan fent a Grècia.

La sessió s’ha allargat fins passada la mitjanit.

spot_img

El + Vist