14.8 C
Lloret de Mar

Les persones vacunades amb 1 dosi també estan cridades al cribratge massiu

Es farà dimarts i dimecres de la setmana que ve, 25 i 26 de maig, i, com l’altre cop, es farà al Teatre, matí i tarda, sense cita prèvia.

El primer cribratge massiu fet a Lloret
El primer cribratge massiu fet a Lloret

Darreres Notícies

Les persones vacunades amb una dosi també estan cridades a participar al cribratge massiu que es farà la setmana que ve a Lloret. Serà dimarts i dimecres, 25 i 26 de maig, i, com l’altra vegada, es farà al Teatre, matí i tarda.

La directora de l’Àrea Bàsica de Salut de Lloret i Tossa, la doctora Cristina Castellà, anima tots els vacunats amb una dosi a participar al cribratge, perquè encara no estan immunitzats.

“Tots els que porten una sola dosi encara no estan correctament protegits, per tant els animem que s’acostin al cribratge”

Cristina Castellà

Recordem que els participants han de ser persones sense símptomes, amb l’objectiu de tallar cadenes de transmissió. Hi poden acudir tant els que ja es van fer la prova fa dues setmanes, com els que no.

Al cribratge de fa dues setmanes hi van participar 1.117 persones i més de l’1% van donar positiu. Una xifra significativa que va permetre tallar un alt nombre de cadenes de transmissió. Tal com estava previst, ara es tornarà a repetir.

En funció dels propers resultats i de com estigui la situació epidemiològica a Lloret, es tornarà a fer per tercera vegada o no. La doctora Castellà afirma que ara mateix la situació ha millorat molt al municipi i també ha baixat el risc de transmissió (RT) i cada infectat contagia a menys d’una persona.

“A Lloret, hi ha hagut una davallada important del nombre de casos nous detectats i l’RT també ha baixat molt, estem a un nivell de 0,60”

Cristina Castellà

El funcionament del cribratge serà el mateix que fa dues setmanes: les persones asimptomàtiques poden acudir al Teatre sense haver de demanar cita prèvia i s’hauran de fer una automostra nasal. Se’ls notificarà el resultat a través de l’aplicació La Meva Salut.

La regidora de Salut Pública, Jennifer Pérez, espera que hi participin el màxim nombre possible de persones i recorda que és una prova molt senzilla i ràpida.

“es poden detectar persones que puguin ser positives de Covid-19 sense símptomes, que no tinguin constància que poden contagiar a la resta de persones”

Jennifer Pérez

La convocatòria és dimarts 25 i dimecres 26, al Teatre. L’horari serà de deu a dues i de tres a set.   

Pel que fa a les persones que tenen símptomes, la doctora Castellà ha recordat que cal contactar amb el CAP o amb el 061 perquè se’ls citi per fer-se una PCR. Es calcula que de les proves que es fan a persones simptomàtiques, un 5% resulten positives ara mateix a Lloret de Mar.

spot_img

El + Vist