8.3 C
Lloret de Mar

L’hotel Sun Village tenia punxada l’electricitat de manera fraudulenta

La il·legalitat es va destapar arran de l'incendi que hi va haver dijous passat en aquest establiment i que va obligar a desallotjar 238 persones.

Hotel Sun Village
Hotel Sun Village

Darreres Notícies

L’incendi d’un generador a l’hotel Sun Village ha destapat que l’establiment havia punxat la llum. Tot i que els responsables de l’equipament ho neguen, Endesa ho ha confirmat. Ara l’hotel és investigat per frau elèctric.

L’hotel tenia un generador elèctric al terrat que estava en funcionament perquè hi havia hagut un tall de llum i que es va incendiar per una sobrecàrrega. Va ser dijous passat i, arran d’això, s’ha descobert que l’establiment tenia la llum punxada a la xarxa pública. El foc no va provocar víctimes ni va afectar l’estructura de l’hotel,però sí que es van haver de desallotjar 238 persones, entre clients i treballadors.

L’establiment hoteler té 168 habitacions, dues piscines i sala polivalent per fer reunions i conferències. Després dels fets, Endesa ha assegurat que tota la instal•lació elèctrica de l’hotel de quatre estrelles és un nyap. A més a més, la companyia ha afegit que fa un any van tallar el subministrament elèctric a l’hotel per un deute acumulat de 150.000 euros.

Per tot això, els enginyers municipals de Lloret i de la companyia elèctrica han determinat que l’hotel Sun Village ha de tancar i cessar l’activitat fins que pugui disposar de dues fonts d’alimentació elèctrica estable i en bon estat.

Els propietaris de l’hotel Sun Village tenen dos establiments més a Lloret, on han reubicat les persones desallotjades a causa del foc. De tota manera, Endesa també ha tallat el subministrament a un d’aquests establiments, concretament l’hotel Savoy, perquè han assegurat que també estaven utilitzant l’electricitat sense haver-la contractat.

A pesar de tot això, els responsables de l’empresa neguen que estiguessin robant l’electricitat. Ho ha explicat, en declaracions al 324, el seu representant, José Maria Sánchez: “No és veritat que haguéssim punxat la llum de manera il•legal, és totalment fals. Estem negociant, fins i tot estem suplicant-li a Endesa, i també hem parlat amb l’ajuntament de Lloret per poder obrir l’hotel el més aviat possible per poder atendre els clients i que els treballadors treballin”.

Recordem que en l’extinció de l’incendi van treballar vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat. No hi va haver cap persona ferida per l’incendi entre els més de 200 hostes que hi havia a l’hotel en el moment del foc, però es va haver d’atendre una persona per ansietat, encara que va ser innecessari traslladar-la a un centre sanitari.

spot_img

El + Vist