16.5 C
Lloret de Mar
Lluís Llach, amb Anna Maria Boix

Llach demana als independentistes que estiguin al costat del Govern als propers mesos

El diputat de Junts pel Sí, que ha estat a Lloret aquest dijous, assegura que en els propers mesos es faran passos importants en el camí cap a la independència i el Govern necessita que la ciutadania estigui preparada.

Lluís Llach, amb Anna Maria Boix

Darreres Notícies

Lluís Llach demana als catalans independentistes que estiguin preparats per tornar a sortir al carrer a fer sentir la seva veu si fa falta. El diputat de Junts pel Sí i president de la comissió d’estudi del procés constituent assegura que en els propers mesos es faran passos importants en el camí cap a la independència i el Govern necessita que la ciutadania li faci costat.

El cantautor de Verges va ser a Lloret ahir al vespre per exposar quina és la situació actual a Catalunya i va remarcar que després del 28 de setembre, dia en què es votarà la qüestió de confiança a Carles Puigdemont, el president sortirà molt reforçat i el procés s’accelerarà.

Lluís Llach assegura que el full de ruta del procés s’està complint al ritme que estava previst i, fins i tot, “està més avançat” del que s’esperava. Sobre la possibilitat de fer un referèndum, el diputat creu que només s’ha de fer si es tenen garanties que es pot fer ben fet.

Un altre aspecte que va comentar és que la Unió Europea estarà “callada i quieta” fins que Catalunya posi un mandat democràtic sobre la taula; però Llach està convençut que el suport arribarà en el moment oportú.

L’acte d’ahir al vespre va aplegar més de 250 persones, que van poder conversar amb el diputat. La presentació va anar a càrrec del també diputat de Junts pel Sí Jordi Orobitg. El lloretenc, regidor de l’equip de govern per ERC, va remarcar que tant Llach com la resta d’independents que hi ha dins de Junts pel Sí fan una feina molt important en el camí cap a la independència. I referint-se en concret a Lluís Llach, Orobitg va remarcar que va deixar-ho tot per tornar a Catalunya i treballar per assolir la independència del país.

A l’acte d’ahir també va intervenir l’alcalde, Jaume Dulsat, que també va ressaltar la importància que persones de fora de l’àmbit polític s’hagin sumat a la causa de manera tan activa com en Lluís Llach.

Tant Orobitg com Dulsat van lamentar que els fets ocorreguts a Lloret la setmana passada referent al cas Savoy van impedir fer la difusió que els hauria agradat de l’acte de Lluís Llach a Lloret. Tot i així van celebrar que més de 250 persones s’apleguessin al teatre ahir.

Entre el públic hi havia representants de la plataforma Aturem la C-32 que, un cop més, van criticar que tant CiU com ERC hagin incomplert la promesa electoral de convocar una consulta ciutadana sobre l’arribada de l’autopista a Lloret. Lluís Llach, però, va declinar fer declaracions al respecte al•legant que ignora completament el tema.

spot_img

El + Vist