26.1 C
Lloret de Mar
Dibuix de la redada

Lloret commemora aquest dissabte la Gran ‘Redada’ Antigitana del 1749

A petició d'ELLSSP a través d'una moció al ple, es farà un acte institucional i es descobrirà una placa al Jardí de la Pau. S'hi esperen unes 300 persones.

Dibuix de la redada

Darreres Notícies

Lloret commemora, aquest dissabte, l’anomenada ‘Gran Redada Antigitana’ de l’any 1749. Després de gairebé tres segles de persecució amb l’objectiu d’extingir el poble gitano, va començar el que es va considerar “la solució final”, que va provocar incomptables episodis racistes i xenòfobs.

Aleshores es va dur a terme l’anomenada Gran redada antigitana, en què es van detenir gairebé tots els gitanos de l’Estat espanyol, sense judicis, ni drets ni cap tipus de consideració.

Tenint en compte que són uns fets del segle XVIII poc coneguts, En Lloret Sí Se Puede va presentar una moció en un ple de fa mesos per demanar que Lloret commemorés l’efemèride. Ho ha explicat el regidor Paulino Gracia.

L’acte es du a terme aquest dissabte a les dotze del migdia amb un acte institucional que inclou una recepció a l’Ajuntament i, tot seguit, es descobrirà una placa al Jardí de la Pau.

Segons fonts municipals, s’hi esperen unes 300 persones i s’ha convidat el president de l’Associació Gitana de Catalunya i els representants de la comunitat lloretenca.

spot_img

El + Vist