13.3 C
Lloret de Mar

Lloret commemora el Dia Internacional Contra la Violència Envers les Dones amb diferents actes

L'acte principal es farà dissabte, 25 de Novembre, i consistirà en la lectura del manifest institucional a càrrec de l'Aurora i una performance amb la Caravana de les Arts.

Pancarta amb el lema d'aquest any
Pancarta amb el lema d'aquest any

Darreres Notícies

Avui comencen a Lloret els actes dedicats a sensibilitzar i lluitar contra la violència masclista. Una xacra social que fins el mes de novembre d’aquest any ha provocat 7 víctimes mortals a Catalunya, de les quals dues tenien denúncia prèvia. Les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista –tant si és en l’àmbit familiar, comunitari o laboral- tenen un telèfon gratuït a la seva disposició. És el 900 900 120, que en el que portem de 2017 ha rebut 8.300 trucades.

A Lloret, el lema que enguany presideix el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Envers les Dones és Tornaré a viure sense tu. La primera proposta arriba avui i consisteix en la lectura col·lectiva de poemes contra la violència masclista, a càrrec dels empleats de la Biblioteca. Uns poemes que demà divendres es penjaran a Instagram.

Però l’acte principal és aquest dissabte, 25 de Novembre. Al migdia, a la plaça de l’Església, les dones de l’Aurora –que commemoren el seu desè aniversari- llegiran el manifest institucional. Un escrit que aquest any és molt contundent segons la tècnica de la Dona, Mercè Serrano.

Després de la lectura del manifest, aquest dissabte hi haurà una performance a càrrec de La Caravana de les Arts. N’ha donat els detalls l’actor i director, Paco Moreno. En acabar, es lliuraran els premis del concurs de frases.

Els actes continuen dimarts, amb una tertúlia especial a Nova Ràdio Lloret. La farem en directe amb alumnes de l’institut Rocagrossa, que debatran sobre Els mites de l’amor romàntic. Són tallers que fan a classe per prevenir futures conductes de violència masclista. La tertúlia es farà dimarts de 9 a 10 del matí.

I més endavant, el 30 de novembre, es farà el Consell de les Dones. Es tracta d’un acte tancat a càrrec de la regidoria.

Els orígens del 25N

El 25 de novembre de l’any 1960, a la República Dominicana, es van assassinar tres germanes, de cognom Mirabal. Eren tres activistes polítiques, que anaven a visitar els seus marits empresonats. Les va matar la policia secreta del dictador Rafael Trujillo. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d’un barranc.

Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. L’any 1999, l’ONU va donar caràcter oficial a aquesta data establint el 25 de novembre com a dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones.

spot_img

El + Vist