13.8 C
Lloret de Mar

Lloret commemorarà l’anomenada ‘Gran redada antigitana’ del 1749

Així es va aprovar per unanimitat al ple d'aquest dilluns arran d'una moció d'En Lloret sí, se puede, que considera els fets un genocidi en tota regla.

En Lloret sí, se puede va presentar la moció
En Lloret sí, se puede va presentar la moció

Darreres Notícies

Lloret commemorarà l’anomenada Gran redada antigitana del 30 de juliol de 1749. Aquell dia, després de gairebé tres segles de persecució amb l’objectiu d’extingir el poble gitano, va començar la considerada “solució final”, que va comptar amb incomptables episodis racistes i xenòfobs. Aleshores es va dur a terme l’anomenada Gran redada antigitana. Només per motius racistes, es van detenir gairebé tots els gitanos de l’Estat espanyol, sense judicis, ni drets ni consideració. Els fets els va exposar al ple d’ahir el portaveu d’En Lloret sí, se puede, Paulino Gracia.

servicios profesionales jimenez

Considerant aquells fets “un exemple de genocidi en tota regla” i tenint en compte que són uns fets poc coneguts per la ciutadania, En Lloret sí, se puede va decidir presentar una moció al ple d’aquest dilluns per demanar que Lloret se sumi a la iniciativa del Parlament de Catalunya del març del 2007 per donar a conèixer aquesta efemèride i que es parli amb el poble gitano per commemorar la jornada i tenir un record per les víctimes.

A més, tal com va exposar el portaveu de la formació, Paulino Gracia, també s’instarà les institucions pertinents per declarar el 30 de juliol com a dia internacional de la lluita contra l’antigitanisme. 

La moció es va aprovar per unanimitat.

spot_img

El + Vist