18 C
Lloret de Mar

Lloret demana la dimissió d’Enric Millo i exigeix que es retirin els policies desplegats per l’1-OCT

Això recull l'esmena a la totalitat, aprovada al ple d'aquest dilluns, la qual condemna “la violència generada pel govern del PP” en la jornada del referèndum.

La sala plena de gent, amb les mans alçades demanant "llibertat d'expressió".
La sala plena de gent, amb les mans alçades demanant "llibertat d'expressió".

Darreres Notícies

Lloret demana la dimissió d’Enric Millo i exigeix que es retirin de Catalunya els policies desplegats per l’1 d’octubre. Aquests són alguns dels punts de l’esmena a la totalitat que va presentar l’equip de govern, format per CiU, PSC i ERC-Avancem, amb el suport d’En Lloret Sí Se Puede i el regidor no adscrit, i que va deixar sense efecte la moció presentada per Ciutadans, en defensa dels funcionaris i treballadors públics.

servicios profesionales jimenez

Els altres acords que recull l’esmena són els de condemnar “la violència generada pel govern del PP”, donar suport als ferits durant “les càrregues policials de l’1 d’octubre” i que “els governs espanyol i català atenguin a les crides de mediació”.

Aquest va ser el punt més destacat del plenari i es va allargar prop de dues hores. Els representants dels grups municipals han donat la seva opinió sobre aquesta esmena a la totalitat, la moció que presentava Ciutadans i la situació política actual a Catalunya.

El portaveu de CiU, Albert Robert, assenyala que “el que vam fer ahir va ser un acte de suport en contra de la violència de la càrrega policial del passat 1 d’octubre. Diferents partits amb diferents ideologies vam fer un tomb a la moció de Ciutadans”.

El portaveu del principal grup a l’oposició, el MILLOR, Marc Fuertes, considera que “va ser un punt en què es va tractar molt el sentiment però poc la raó. Com afectarà això a Lloret i al turisme? Com afectarà a la vida dels lloretencs? S’està parlant molt de la independència però no de les repercussions que pot tenir en la vida de cadascú”.

Per la seva part, Cristian Fernández, del PSC, explica que “vam treure una esmena a una moció que tenia un interès ocult, amb el que es recolzava als funcionaris i treballadores de l’ajuntament. El què realment volien era treure partit de tots els fets ocorreguts l’1 d’octubre”.

Per ERC-Avancem, Jordi Orobitg ha destacat que “als representants públics que estem al consistori ens uneix el rebuig a la violència de l’1 d’octubre. Malauradament, Ciutadans continua amb la defensa de l’estat de dret, que està confeccionat perquè les minories no es puguin expressar”.

Des d’ICV-EUiA, el seu portaveu, Xavier Rodríguez Pacios, assenyala que “tothom parla de diàleg i això és molt important, perquè fa uns mesos ningú s’ho creia. Jo crec que les sortides al carrer, no solament a Catalunya sinó arreu de l’estat espanyol, han fet pensar a molts partits”.

D’altra banda, Jaime Muzas, del grup municipal de Ciutadans, diu que “el PSC ha estat incapaç de mullar-se i votar a favor d’una moció tan òbvia com la que vam presentar, que tractava de reafirmar el compromís de l’Ajuntament amb la legalitat vigent”.

També ha fet valoracions Paulino Gracia, d’En Lloret Sí Se Puede, que explica que Ciutadans “va presentar una moció per fer política, però anava tard, perquè estava feta per a l’1 d’octubre. Nosaltres no veiem que aquesta moció pogués arribar a bon part i, a part, no servia de res”.

Per últim, el regidor no adscrit, Enric Martínez, destaca que “totes les forces van condemnar les càrregues policials i vam tenir una menció cap a les quasi 900 persones ferides. Em va saber molt greu que Ciutadans ho hagués de fer pel requeriment de tots els membres del consistori”.

De tots els punts de l’ordre del dia, aquest va ser el que va generar més expectació. La sala de plens va quedar petita per acollir tots els que volien seguir el debat. Això va obligar a que més d’un centenar de veïns es concentressin a la plaça de la Vila, cridant consignes com “hem guanyat” o “llibertat d’expressió”.

Durant el punt, el plenari va comptar amb la presència d’alguns diputats de Ciutadans, com Jean Castel, portaveu per Girona.

spot_img

El + Vist