5.7 C
Lloret de Mar
Sessió de formació als socorristes de Proactiva

Lloret és una de les destinacions amb més serveis per a banyistes discapacitats

Lloret és de les poques destinacions de la Costa Brava que està tan ben preparada per acollir banyistes discapacitats.

Sessió de formació als socorristes de Proactiva

Darreres Notícies

Amb la temporada d’estiu recentment estrenada, es constata a Lloret de Mar que el servei de bany adaptat, a més de ser pioner, té cada cop més demanda. La cadira amfíbia es va fer servir l’any passat prop de 500 vegades, pràcticament el doble que al 2013.

De fet, la destinació és de les poques a la Costa Brava que està tan ben preparada per acollir banyistes discapacitats. El servei de cadira amfíbia –que permet el bany en el mar a persones amb mobilitat reduïda- es troba a les platges del centre i de Fenals.

Ahir, sense anar més lluny, vam entrevistar un turista, un pare de família que té un fill que va en cadira de rodes. Assegura que el factor determinant per triar on van de vacances és si el destí està adaptat. En José i la seva família van requerir ahir el servei de cadira amfíbia a la platja del centre, que va permetre al fill poder gaudir del bany al mar durant una estona.

Els van atendre els socorristes de l’empresa Proactiva. Precisament, aquest dilluns han rebut formació a fi d’atendre correctament aquests usuaris. La sessió l’ha dut a terme MIFAS, associació d’àmbit gironí que proporciona servei a persones amb discapacitat física. Ha estat arran de la demanda d’un usuari de Lloret.

La terapeuta ocupacional Gemma Olivé ha explicat que van exposar els consells que han donat als socorristes de les platges de Lloret i que la formació es va complementar amb una part pràctica.

La novetat d’aquesta temporada a Lloret és que hi ha un socorrista de més, que es dedica únicament a atendre banyistes discapacitats.

D’altra banda, l’encarregat de l’empresa Proactiva, Iago Mera, ha fet referència a la dona que es va ofegar dissabte passat a Sa Boadella. Va tenir problemes en sortir de l’aigua, tot i que el mar estaba en calma. Recomana extremar sempre la precaució a l’hora de banyar-se al mar.

Recordem que, aquest mes de juny, han entrat en actiu tots els socorristes que vigilaran les platges de la vila. Un total de 22 professionals treballen cada dia, de 10 a 7, a les platges del centre i Fenals, així com a les cales de Sa Boadella, Santa Cristina i Canyelles, en què l’horari és una mica més reduït, de dos quarts d’11 a dos quarts de 7.

La temporada de vigilància i socorrisme s’allarga fins el 30 de setembre a Boadella, Santa Cristina i Canyelles, i fins el 15 d’octubre a les dues platges: a Lloret centre i a Fenals.

spot_img

El + Vist