22.1 C
Blanes
Presentació del projecte

Lloret, Girona i Olot potenciaran el turisme de congressos de manera conjunta

El que es pretén ara és buscar sinergies i unir esforços econòmics i humans per poder anar més enllà sobretot a nivell de promoció i comercialització.

Presentació del projecte

Darreres Notícies

El turisme de negocis és un sector estratègic que les ciutats de Girona, Olot i Lloret de Mar volen potenciar en els pròxims anys. Aquest dijous han anunciat que treballaran conjuntament i de forma complementària en aquest turisme de congressos i reunions.

Durant el 2015, les tres ciutats van sumar més de 320 actes organitzats en aquest àmbit amb una assistència de més de 56.000 participants. Els tres alcaldes s’han mostrat convençuts que aquest sector creixerà en els pròxims anys i que serà una fórmula d’èxit.

circo de las estrellas

Aquesta iniciativa, pionera a Catalunya, busca sobretot captar el turisme de negocis de Barcelona i la Catalunya del Nord. Cada ciutat té la seva especialització, tal i com ho explica l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat.

El projecte aposta per un nou producte de turisme de negocis basat amb la idea que Olot, Girona i Lloret de Mar es complementen perfectament sense perdre cadascú la seva especialització. Fins ara les tres ciutats havien treballat per separat amb una marca pròpia: Olot amb les Reunions de Volcans amb trobades de més petit format; Lloret de Mar amb el Convention Bureau especialitzat en el turisme de reunions corporatives i Girona centrat en l’àmbit associatiu. Ho han fet amb el suport del Patronat de Turisme de Girona.

El que es pretén ara és buscar sinergies i unir esforços econòmics i humans per poder anar més enllà sobretot a nivell de promoció i comercialització.

Entre les accions previstes destaca la de concertar trobades amb empreses organitzadores d’esdeveniments i agències de viatges especialitzades en turisme de reunions així com empreses, societats i associacions.

La idea és captar sobretot clients de l’àmbit metropolità i la Catalunya del Nord i l’euroregió. Per altra banda, es farà un web conjunt, un vídeo promocional i un catàleg en línia, entre altres actuacions.

Tal i com van explicar ahir, en roda de premsa, els tres municipis estan convençuts de la importància d’aquest turisme de reunions com a dinamitzador econòmic que anirà a l’alça en els pròxims anys.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha subratllat que és una bona forma de trencar l’estacionalitat del turisme de sol i platja i que des de fa uns anys que la ciutat està treballant amb el turisme de reunions perquè s’ha demostrat que té un gran potencial.

Durant el 2015, Lloret de Mar va acollir més d’un centenar de congressos amb una participació de més de 25.000 persones. Segons Dulsat, la ciutat encara és una “gran desconeguda” en aquest àmbit i per tant cal seguir treballant per continuar creixent amb la col•laboració pública i privada.

Per la seva banda, l’alcalde de Girona, Albert Ballesta, ha explicat que la ciutat va organitzar 76 actes de turisme de reunions amb una assistència de 31.000 persones, fet que va permetre ocupar la meitat de l’any amb aquesta activitat. L’alcalde també ha subratllat que aquest projecte subratlla la complementarietat de les tres ciutats i la seva capacitat de col•laboració.

Finalment a Olot, ciutat que treballa amb un turisme de reunions amb un format més petit, durant el 2015 van acollir una cinquantena d’esdeveniments amb un impacte econòmic de més de 100.000 euros al territori.

Aquest dijous s’ha presentat el projecte en un acte celebrat a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa a Olot amb l’assistència de tècnics municipals.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist