Diumenge, 24 gener 2021
11.1 C
Lloret de Mar
Jaume Dulsat, ahir al sopar-col·loqui del Club d'Economia

Lloret incrementarà un 3% el pressupost per al 2017, que serà de 65 milions

És el que preveu la proposta que l'equip de govern presentarà en un ple extraordinari dilluns i que l'alcalde va presentar ahir al Club d'Economia.

Jaume Dulsat, ahir al sopar-col·loqui del Club d'Economia

Darreres Notícies

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Lloret, un dels punts de pas de la Tradeinn Cursa contra el Càncer de Girona

L’objectiu és recaptar diners per a la lluita i les investigacions oncològiques, en un any en què la majoria d’ajudes s’han destinat a la pandèmia de la Covid-19.

Lloret de Mar gestionarà un pressupost de més de 65 milions d’euros el 2017. En matèria d’inversions, el municipi ha assignat una despesa de 7,4 milions d’euros. L’alcalde, Jaume Dulsat, el defineix com un pressupost equilibrat, però també agosarat. De fet, s’incrementa un 3% respecte l’any passat: “L’abocador preveu rebre més escombraries de municipis veïns i, per tant, tindrà més ingressos; i també hi haurà l’ordenança municipal que preveu cobrar una taxa a les companyies telefòniques”.

Les partides més importants es destinaran a la construcció de la planta de triatge (la Generalitat aporta tres milions d’euros al respecte), a la millora de vies públiques, al clavegueram, els pressupostos participats i, el projecte més destacat per l’equip de govern, el pla del foment del turisme. L’alcalde apunta que l’objectiu el 2017 serà passar de la teoria a l’acció en la reconversió turística de Lloret.

En aquest sentit, es preveu executar les accions vinculades al Pla de Foment del Turisme i també desenvolupar els objectius marcats a través del Pla Operatiu. Precisament, per al Pla Operatiu Generalitat, Ajuntament, Diputació de Girona i empresaris del municipi aportaran 1.200.000 euros anuals, fins el 2019.

Lloret també comptarà amb una subvenció complementària de 400.000 euros provinents del Pla de Foment del Turisme. Aquesta contribució està orientada a la millora de l’accessibilitat als equipaments municipals i les platges. Unes actuacions que, segons l’alcalde Dulsat, generaran valor afegit a la destinació. Per a l’any vinent també es preveuen millores en els aparcaments, a les instal•lacions esportives i als camins de ronda.

De tot plegat en va parlar l’alcalde ahir en el tradicional sopar de Nadal del Club d’Economia de Lloret, celebrat aquest dimarts a l’hotel Guitart Central Park. Els pressupostos municipals per al 2017 es preveuen aprovar dilluns vinent en un ple extraordinari. Si es compleix el previst, l’endeutament de Lloret en acabar el 2017 se situarà al voltant del 46%, mentre que ara supera el 50%.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.