24.1 C
Lloret de Mar
Vehicle dels Mossos d'Esquadra

Lloret de Mar, el segon municipi gironí amb més robatoris amb violència i intimidació

Segons Diari de Girona, entre gener i setembre hi van haver 78 atracaments a la vila.

Vehicle dels Mossos d'Esquadra

Darreres Notícies

Lloret de Mar és el segon municipi gironí, després de la capital, on hi ha més robatoris amb violència i intimidació, el que es coneix popularment com a atracaments. Ho publica el Diari de Girona, que afegeix que la província és el dotzè punt d’Espanya amb més delictes d’aquest tipus, mentre que Barcelona i Madrid ocupen els primers llocs de la llista.

- Publicitat -

A banda, cal destacar que a Girona, en nou mesos d’any, hi ha hagut cinc robatoris amb violència i intimidació més que durant el mateix període de l’any passat.

D’aquest tipus de robatoris, se’n produeixen al carrer per exemple quan un delinqüent amenaça amb una arma blanca una persona per reclamar-li diners o el telèfon mòbil. També hi ha negocis que són focus d’aquest tipus de lladres, com ara els que atraquen estancs, benzineres o bancs. Es tracta de negocis que mouen més diners i això els fa cridaners per als lladres.

També hi ha casos que acaben amb assalts violents i en aquests ja entrarien robatoris en domicilis o empreses on els lladres empren la força i la violència contra les víctimes per aconseguir el botí.

Dels 617 robatoris amb violència i intimidació que s’han produït en els primers nou mesos de l’any a les comarques de Girona, cal dir que més de la meitat han tingut lloc en les cinc poblacions més grans de la demarcació. Els 343 fets s’han produït a poblacions que superen els 30.000 habitants i són Lloret de Mar, Girona, Figueres, Blanes i Olot. Aquestes dades formen part del balanç de criminalitat publicat pel Ministeri de l’Interior.

En total a Girona hi ha hagut 152 fets d’aquesta tipologia, mentre que durant de gener a setembre de l’any 2016 n’hi va haver un 29% menys, 117. La segona població amb més robatoris amb violència i intimidació ha estat la de Lloret de Mar, amb 78 casos, i a Blanes, 64.

Pel que fa al conjunt de l’Estat espanyol, de robatoris amb violència i intimidació en els primers nou mesos de l’any se n’han produït un total de 46.158. Una dada que es manté molt semblant a la del 2016 durant el mateix període, que va ser de 47.048 casos.

spot_img

El + Vist